Latvijas čempionei "Riga" pievienojas A.Višņakovs un Uvarenko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksejs Višņakovs.
Aleksejs Višņakovs. Foto: Ieva Čīka / LETA

Pieredzējušie Latvijas futbolisti Aleksejs Višņakovs un Maksims Uvarenko papildinājuši šā gada valsts čempiones "Riga" sastāvu.

Pirmdien šā gada valsts čempione un kausa ieguvēja "Riga" sāka treniņu, kā arī klubs paziņoja, ka noslēdzis līgumus ar pussargu Višņakovu un vārtsargu Uvarenko.

Pašlaik 34 gadus vecais Višņakovs ir ilgus gadus pārstāvējis Latvijas nacionālo izlasi, aizvadījis vairāk nekā 80 spēles un valstsvienības kreklā guvis deviņus vārtus.

Karjeras laikā Višņakovs pārstāvējis Latvijas klubus "Skonto", "Ventspils", Jūrmalas "Spartaks" un RFS, bet leģionāra statusā viņš bijis Krievijas klubos Naļčikas "Spartak", Kaļiņingradas "Baltika" un Polijas vienībās Krakovas "Cracovia", Lodzas "Widzew", kā arī uzspēlējis Moldovas klubā Kišiņevas "Zimbru".

Aizvadītajā sezonā Višņakovs bija izteikts "Spartaks" līderis. Pussargs 27 cīņās izcēlās ar 13 gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, pie tam pēdējā turnīra spēlē pret "Riga" izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem. Višņakovs pirmdien kopā ar komandu sāka gatavošanos jaunajai sezonai. Futbolists ir četrkārtējs Latvijas čempions, vienreiz ieguvis Baltijas līgas zeltu un Latvijas kausa trofeju, bet ar nacionālo izlasi piecas reizes uzvarējis Baltijas kausā.

Tikmēr pēc Germana Māliņa došanās uz Jelgavu galvaspilsētas klubs meklēja papildinājumu arī vārtsargu līnijā, un to ir ieguvis Uvarenko personā. Iepriekšējās trīs sezonas 31 gadu vecais vārtsargs pārstāvēja "Ventspili", bet pirms tam ir spēlējis arī Slovākijā, Bulgārijā un Čehijā.

Uvarenko divas reizes triumfējis virslīgā un divreiz uzvarējis arī kausa izcīņā.

Savukārt "Riga" komandu pametis pussargs Boriss Bogdaškins, kuram pēc šīs sezonas ar vienību beidzās līgums, un klubs nolēmis to nepagarināt. 28 gadus vecais futbolists rīdzinieku rindās pavadīja pēdējās divas sezonas, kuru laikā virslīgā aizvadīja 27 spēles. Pirms tam viņš ilgus gadus spēlēja "Jelgavas" sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu