Lietuva piešķīrusi politisko patvērumu pētnieciskajam žurnālistam no Krievijas (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuva šomēnes piešķīrusi politisko patvērumu Krievijas opozīcijas politiķim, bijušajam žurnālistam Aleksejam Šitikam no Sibīrijas. To ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi Lietuvas Migrācijas departamenta vadītāja Evelīna Gudzinskaite.

Aktīvists, kas strādājis pētnieciskajā žurnālistikā, Lietuvā ieradās septembrī.

Pērn Šitiks piedalījās Tomskas apgabala Asinas pilsētas mēra vēlēšanās no partijas "Jabloko" un ieguva 25% balsu.

Kā pats aktīvists stāstījis radio "Brīvā Eiropa", no Krievijas viņš bēdzis, jo saņēmis anonīmu draudu vēstuli, kā arī ieguvis informāciju no drošiem avotiem, ka prokuratūra gatavojoties sākt pret viņu izmeklēšanu par to, ka viņš it kā kurinājis naidu pret šai reģionā strādājošajiem Ķīnas pilsoņiem.

Kā vēsta "TV2", Šitiks kritizējis lielākā Krievijas un Ķīnas mežrūpniecības uzņēmuma "RosKitInvest" darbību un publiskojis tīmeklī videomateriālu "Asina kļuvusi par Ķīnas koloniju", kurā kritizējis gan rūpnīcas vadību no Ķīnas, gan vietējās varas iestādes, stāstījis par nekontrolētu meža izciršanu, pazemojošu rūpnīcas attieksmi pret strādniekiem, drošības tehnikas neievērošanu un korupciju.

Lietuva šogad piešķīrusi patvērumu 25 Krievijas pilsoņiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu