Jānim Kugam - 140 (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānim Kugam - 140
Jānim Kugam - 140 Foto: Ekrānuzņēmums

Šī gada 12. decembrī Latvijas Mākslas akadēmijas bijušam rektoram, scenogrāfam un gleznotājam Jānim Kugam tika atzīmēta 140. dzimšanas diena. Latvijas Mākslas akadēmija viņu šajā jubilejas gadā godina īpaši. Sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību izveidota animācijas filma, kas īsā, bet saistošā veidā sniedz ieskatu Latvijas scenogrāfijas pamatlicēja dzīvē un radošajā darbībā. 

2019. gadā ieplānoti plašāki rekonstrukcijas un restaurācijas darbi J.Kugas celtā mājā Ikšķilē, kura ir nodota Mākslas akadēmijas īpašumā. Projektā ir iecerēts izveidot mākslinieku rezidenci, kurā notiktu studiju radošais un zinātniskais darbs kā arī izveidot īpašu piemiņas istabu, kas stāstītu par LMA pasniedzēju un studentu biedrību, korporāciju Dzintarzeme, kuras aktīvs biedrs viņš bija. 

Padomju okupācijas gados J.Kugas vārds Latvijā netika plaši pieminēts, jo pēckara gados mākslinieks kopā ar ģimeni devās svešatnē.

Noskaties jauno animācijas filmu par Jāni Kugu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu