Sākas ikgadējais Latvijas sabiedrisko mediju rīkotais labdarības maratons DOD PIECI! (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. decembrī plkst. 19.00 sākas ikgadējais Latvijas sabiedrisko mediju rīkotais labdarības maratons DOD PIECI!. Tā mērķis šogad ir atbalstīt jaunās ģimenes visā Latvijā. Lai to paveiktu, trīs dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un maratona jaunpienācēja Marta Grigale pavadīs 148 stundas stikla studijā, atskaņojot klausītāju izvēlētas dziesmas par ziedojumiem.

Labdarības maratona laikā Doma laukumā, līdzās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam, darbojas īpaša Latvijas Radio 5 - Pieci.lv stikla studija, kurā sešas diennaktis dzīvo un strādā trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale. Dīdžeji ēterā atskaņo tikai dziesmas, kuras, ziedojot vismaz 5 eiro, ir izvēlējušies klausītāji, tādējādi nodrošinot 24 stundu dzīvo ēteru. Maratona laika studijā esošie dīdžeji pārtiks tikai no īpašiem uztura speciālistu pagatavotiem kokteiļiem.

Ziedojuma mērķis

Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ēterā ir 5 eiro. Šā gada maratona laikā saziedotie līdzekļi caur “Ziedot.lv” tiks novirzīti jaunas bezmaksas mācību programmas ieviešanai. Jau no 2019. gada pavasara jaunajiem vecākiem visā Latvijā būs iespēja apmeklēt psiholoģisku un praktisku mācību programmu, kas sniedzas tālāk bar bērna fizisko aprūpi un zīdīšanu, īpašu vērtību veltot drošas piesaistes veidošanai ar bērnu. Katri pieci eiro nodrošina pusstundu praktisku un psiholoģisku mācību  - daļu no jaunās mācību programmas 21 stundas apjomā.

Pašlaik notiek aktīva mācību programmas izstrāde. Plānots, ka, sadarbojoties gan esošajiem mācību centriem, gan ārpusģimenes aprūpes atbalsta centriem, saziedoto līdzekļu apmērā kursi jau no 2019. gada pavasara bez maksas būs pieejami visā Latvijā. Programmu veido biedrība „Plecs” sadarbībā ar labākajiem nozares profesionāļiem - nodibinājuma „Centrs Dardedze” valdes locekli Lailu Balodi, BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītāju un bērnu psihiatru Ņikitu Bezborodovu, ģimenes psiholoģijas centra „Līna” dibinātāju un psihoterapeiti Vitu Kalniņu, psiholoģi un psihoterapeiti Andriju Likovu u.c.

Par labdarības maratonu DOD PIECI!

Jau ziņots, ka no 17. līdz 23. decembrim sabiedriskie mediji – Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un portāls lsm.lv – organizē labdarības maratonu DOD PIECI!, kura laikā DJ Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale 148 stundas dzīvos un strādās īpašā stikla studijā Doma laukumā. Maratona laikā ēterā skanēs tikai klausītāju ziedotās dziesmas, studijas viesu priekšnesumi un stāsti par aktualizēto tēmu – kā kļūt par labākiem vecākiem un audzināt patiesi laimīgus bērnus.

Labdarības maratons DOD PIECI! Latvijā tiek organizēts kopš 2014. gada, jau piekto gadu aktualizējot kādu sabiedriski nozīmīgu tēmu. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašām vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai un atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnunamiem. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs DOD PIECI! stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu