Krievijas likumdevēji vēlas nodrošināt nacionālā tīmekļa autonomu darbību

LETA/DOŽDJ
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Valsts domē piektdien iesniegts likumprojekts par tīmekļa Krievijas segmenta darbības nodrošināšanu globālās infrastruktūras atslēgšanas gadījumā.

Likumprojektu iesniedzis parlamenta augšpalātas - Federācijas Padomes - konstitucionālo tiesību komitejas vadītājs Andrejs Kļišass, viņa vietniece Ludmila Bokova un apakšpalātas - Valsts domes - deputāts Andrejs Lugovojs.

Likumprojekts paredz tādas infrastruktūras izveidi, kas ļautu "nodrošināt Krievijas interneta resursu darbaspējas gadījumā, ja Krievijas sakaru operatori nespēj pieslēgties interneta tīkla ārvalstu serveriem".

Likumprojekts paredz arī datu plūsmas maršrutizācijas noteikumu ieviešanu, kā arī radīt iespējas sakaru tīklos uzstādīt tehniskos līdzekļus pārvadāmās datu plūsmas avotu noteikšanai.

Likumprojekta paskaidrojošajā pavadrakstā tā autori norādījuši, ka viņi "ņēmuši vērā 2018.gada septembrī pieņemto ASV kiberdrošības nacionālās stratēģijas agresīvo raksturu".

Jau šī gada pavasarī toreizējais Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks interneta jautājumos Germans Kļimčenko paziņoja, ka Krievija esot tehniski gatava atslēgšanai no pasaules tīmekļa

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu