Polijas ārlietu ministrs: Francija ir "Eiropas slimnieks" (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: AP/Scanpix

Francija ir "Eiropas slimnieks" un tās problēmas kaitē visam reģionam, pirmdien paziņojis Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs.

"Francija ir Eiropas slimnieks, tā kavē Eiropu, kamēr Polija ir gaišais punkts," telekanālā "Polsat News" paziņoja Čaputovičs.

"Terorakts pierāda, ka Francijā kaut kas nav kārtībā, pēdējo nedēļu protesti, prezidenta [Emanuela] Makrona lēmums atsaukt valsts reformas - tas ir skumji," sacīja Polijas ārlietu ministrs.

Makrons pagājušajā nedēļā bija spiests piekāpties protestētājiem, kuri kopš 17.novembra regulāri rīko demonstrācijas pret Makrona politiku.

Savukārt pagājušajā otrdienā Strasbūras centrā Ziemassvētku tirdziņa apkaimē 29 gadus vecais marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis Šerifs Šekats sāka šaut uz cilvēkiem un uzbruku ar nazi. Teroraktā dzīvību zaudēja pieci cilvēki, tostarp viens Polijas pilsonis.

"Ja jūs tai pat laikā lasāt morāli Polijai, kaut kas nav kārtībā. Vispirms jums jāievieš kaut kāda kārtība savā valstī," sacīja Čaputovičs.

Ministra komentāri atspoguļo spriedzi, kas valda Polijas un Francijas attiecībās kopš 2015.gada, kad Polijā pie varas nāca konservatīvā partija "Likums un taisnīgums".

Vēl nesen Makrons kritizēja pretrunīgi vērtētās Polijas reformas, kas, kā bažījas Eiropas Savienība (ES), apdraudot tiesu sistēmas neatkarību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu