Leiboristi draud Mejai ar neuzticības balsojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēza Meja
Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins gatavojas izteikt brīdinājumu Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai, ka ierosinās parlamentā neuzticības balsojumu, ja viņa nenosauks datumu, kad beidzot notiks balsojums par viņas panākto "Brexit" vienošanos, pirmdien ziņo britu mediji.

Korbins grasās deputātiem paziņot, ka ierosināt neuzticības balsojumu, ja Meja "nekavējoties neizziņos galīgā balsojuma datumu un ja balsojums tūlīt nenotiks," raidorganizācija ITV un citi mediji citē leiboristu līdera sagatavotā paziņojuma tekstu.

Meja izpelnījusies plašu kritiku par lēmumu pēdējā brīdī atlikt pagājušajā otrdienā paredzēto balsojumu par "Breksita" vienošanos, atzīstot, ka viņai tajā draud sakāve.

Kritika kļuvusi vēl skaļāka, kad kļuva zināms, ka premjere kabineta locekļiem izteikusies, ka balsojumu viņa neplāno sarīkot agrāk nekā janvāra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu