2018.gadā nogalināti 80 žurnālisti

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2018.gadā saistībā ar savu profesionālo pienākumu veikšanu nogalināti vismaz 80 žurnālisti, pavēstīja organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF).

Vairāk nekā puse nogalināto miruši tikai piecās valstīs - Afganistānā, Sīrijā, Meksikā, Jemenā un Indijā, teikts otrdien Berlīnē izplatītajā ziņojumā.

15 žurnālisti nogalināti Afganistānā, 11 Sīrijā, deviņi Meksikā, astoņi Jemenā un seši Indijā, teikts ziņojumā par preses brīvības stāvokli pasaulē.

Seši žurnālisti nogalināti ASV, un četri no viņiem - Mērilendas štatā notikušajā uzbrukumā laikrakstam "Capital Gazette".

348 žurnālisti turēti ieslodzījumā, un vairums šo cilvēku cietumos atrodas tikai piecās valstīs - Ķīnā (60 žurnālisti), Ēģiptē (38), Turcijā (33), Irānā (28) un Saūda Arābijā (28).

Pēdējo desmit gadu laikā visā pasaulē nogalināti 702 profesionāli žurnālisti.

Vislielākajam riskam pakļauti žurnālisti, kas atspoguļo bruņotos konfliktus. Tiesa gan, tieši tikpat daudzi nogalināti ārpus konflikta zonām, kur noziedznieki zina, ka par pastrādātajiem noziegumiem netiks sodīti, teikts ziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu