Ekskursija Diānas Tamanes izstādē “Pasūtījums” ISSP Galerijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Diāna Tamane
Diāna Tamane Foto: Ģirts Raģelis

20. decembrī plkst. 18 ISSP Galerija Berga Bazārā (Marijas iela 13 k-3) aicina uz ekskursiju pa izstādi “Pasūtījums” (Commissions) un tikšanos ar mākslinieci Diānu Tamani un izstādes kuratori Evitu Gozi. Ieeja – bez maksas.

Māksliniece Diāna Tamane par savu darbu izejmateriālu izmanto ikdienišķus notikumus, kuru galvenie varoņi ir viņas ģimene un pati, un bieži aicina radiniekus kļūt par darbu līdzautoriem. Caur personiskiem stāstiem un attēliem viņa izceļ Latvijas neskaidro pozīciju starp Austrumiem un Rietumiem – vecmāmiņa tiek apsūdzēta kontrabandā, mēģinot pārvest divus puķu podus uz sava tēva kapu Abrenē; mamma pēc ekonomiskās krīzes kļuvusi par tālbraucēju; tētis jau kopš deviņdesmitajiem gadiem regulāri dodas uz Rietumeiropu un atvestās mašīnas un elektronikas preces pēc tam tirgo Latvijā. Tādējādi Diānas darbi pēta ne tikai ģimenes locekļu savstarpējās attiecības, bet arī vēstures atnestās pārmaiņas, mūsdienu sabiedrību, izpratni par skaisto, kā arī fotogrāfijas arvien pieaugošo lomu ikdienas dzīvē.

Pasniegta "Kim? Rezidences balva 2019" (Diāna Tamane)
Pasniegta "Kim? Rezidences balva 2019" (Diāna Tamane) Foto: Publicitātes foto

Arī ISSP Galerijai veidotajā izstādē “Pasūtījums” Diāna sadarbojusies ar ģimeni, ieceļot viņus pasūtītāju lomā un cenšoties apmierināt radinieku dažādās vēlmes. Tikšanās laikā būs iespējams uzzināt vairāk gan par izstādē redzamajiem darbiem un to tapšanas procesu, gan par iepriekšējiem projektiem.

Diāna Tamane ir viena no atpazīstamākajām jaunās paaudzes Latvijas māksliniecēm, tikko ieguvusi Kim? Laikmetīgās mākslas centra Kim? Rezidences balvu 2019. 

Izstāde ISSP Galerijā apskatāma līdz 2019. gada 5. janvārim.

Diāna Tamane (Latvija/ Igaunija, 1986) dzimusi Rīgā, dzīvo un strādā starp Tartu un Rīgu. Absolvējusi Tartu Mākslas koledžu, Sint-Lucas Mākslas skolu Briselē un HISK mākslas institūtu Gentē. Viņas darbi izstādīti pirmajā Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē, kim? Laikmetīgās mākslas centrā, Tartu Mākslas muzejā (Igaunija), Valsts Laikmetīgās mākslas muzejā  S.M.A.K. Gentē (Belģija), Vintertūras Fotomuzejā (Šveice) Katmandu Triennālē (Nepāla), Surplus Space (Ķīna), galerijā Triumph (Krievija), galerijā A Gentil Carioca (Brazīlija) un citur. Viņas darbi atrodas Vintertūras Fotomuzeja kolekcijā.

www.dianatamane.com

Biedrība ISSP jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar jaunās galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu