TVNET gada albums. 10. Polifauna

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polifauna "You Look Like A Lost Soul"
Polifauna "You Look Like A Lost Soul" Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 10. vieta - Polifauna "You Look Like A Lost Soul". Rītdien - 9. vieta.

Pilnīgi neticas, bet tas tiešām noticis - 2018. gadā pie pašmāju indie mūzikas debesīm debitējušas vairākas interesantas jaunas grupas - Plenērs, NeimoM un arī "Austras" balvas ieguvēji ar glīti noformētu vinilplati - apvienība Polifauna. Gribētos skaļi jautāt - kurš vispār mūsdienās vēl klausās indie? Izrādās, ka šādi jaunieši Latvijā mīt.

"Polifauna"
"Polifauna" Foto: publicitātes

Polifauna radījusi kvalitatīvu, sapņaina indīpopa ierakstu. Atšķirībā no, piemēram, Rīgas modēm, kas arīdzan precīzi reaģē uz modernās ģitārmūzikas tendencēm, taču pārnes muzikālās ietekmes uz latviešu valodu, Polifauna iedvesmu smeļas 90. gadu mūzikā (Yo La Tengo, Mazzy Star) un pieturas pie angļu mēles. Pārmest neko nevar, jaunieši ar angļu valodu uzauguši, saauguši un saraduši, jautājums tikai - kā izcelties? Un vai izcelties, ja šādu līdzīgi muzicējošu, skanošu polifaunu pasaulē ir simtiem...

Lasi TVNET interviju ar grupas līderi Andri Strazdu šeit.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu