TVNET gada albums. 9. Ozols (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ozols "Neona pilsēta"
Ozols "Neona pilsēta" Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 9. vieta - Ozols "Neona pilsēta". Rītdien - 8. vieta.

"Man jānokļūst ir tur līdz pusnaktij," savā jaunajā platē "Neona pilsēta" dzied (jā, dzied) Latvijas hiphopa ikona (jā, ikona) Ozols (Ģirts Rozentāls). Smēlies iedvesmu izgaismotajā Honkongas lielpilsētas ielās, reperis jaunajā ierakstā iestrādājis neona simboliku. "Neons tomēr ir taimless, urbānajā kultūrā un vispār pēdējā laikā trendos diezgan aizgājis," viņš šā simbola izvēli skaidro TVNET intervijā.

Ja Ozola nedaudz robustā deklamēšanas maniere šo daudzo gadu laikā nav būtiski mainījusies (tas ir gan pluss, gan arī mīnuss), būtiski laikam līdzi mainās mūzika (Niklāvz, Ansis) un stils. Un stiiiils, jā, tas ir ļoti svarīgs elements. 

Ozols
Ozols Foto: publicitātes

Lieliska ir albuma tituldziesma, kas pulsē nesteidzīgā, modernā hiphopa bītā, gaumīgs ir "Nekad", kur pie sevis prātoju par asociācijām ar "Nekad, nekad" beigu daļu ("The Satellites" 1997. gada singlu), un, protams, "Stils" un "Zapte" ar elegantiem Rolanda Če, Xantikvariāts pantiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu