TVNET gada albums. 8. Jāņa Ruņģa klātbūtne

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jāņa Ruņģa klātbūtne
Jāņa Ruņģa klātbūtne Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 8. vieta - Jāņa Ruņģa klātbūtne "Ārpus prātus". Rītdien - 7. vieta.

Multiinstrumentālists Jānis Ruņģis savulaik muzicējis Aminatas, Linda Leen, Gustavo, Elzas Rozentāles, Kristīnes Prauliņas un daudzu citu pazīstamu popmūzikas un džeza mūziķu ierakstos. 2012. gadā viņš radīja skaņu celiņu filmai "Siltums" (to iespējams noklausīties "Soundcloud"), bet tikai šogad pēc vairāku gadu (pirmās oriģināldziesmas tapušas jau 2012. gadā) darba ierakstu studijā kopā ar Gati Zaķi, tapis "Jāņa Ruņģa klātbūtnes" pirmais pilnmetrāžas solo albums "Ārpus prātus".

«Jāņa Ruņģa klātbūtne»
«Jāņa Ruņģa klātbūtne» Foto: publicitātes

Albuma ievadā Jānis klusinātā, noslēpumainā balsī saka uzrunu, kaut īsti nevar saprast vai viņš to dara nopietni vai ar ironiju. "Šo nu tad arī dēvēs par artavu manu... rikšojam šurpu turpu kā gliemežvāki... būs intensīvi un jautri, trāpīgi un sātīgi."

Albums ir lieliski noproducēts, tajā sakausēta eksperimentāla ģitārmūzika, postpanks, psihedēlija Āriela Pinka garā ("Ē"), indīfolka Hosē Gonzalesa manierē ("Laika telpa"). 

Ierakstā piedalās arī bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, čellists Valters Pūce un arī pats Gatis Zaķis. Albuma dizainu veidojis Didzis Bardo.

"Lielākā daļa dziesmu ir par šķiršanās sāpēm ar pirmā bērna māti un brūču sadzīšanu," tā par albuma saturu Jānis Ruņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu