TVNET gada albums. 7. Auziņš - Čudars - Arutyunyan

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Auziņš - Čudars - Arutyunyan "Baltic"
Auziņš - Čudars - Arutyunyan "Baltic" Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 7. vieta - Auziņš - Čudars - Arutyunyan "Baltic". Rītdien - 6. vieta.

Jau kādu laiku Latvijas džezā toni nosaka jaunās paaudzes mūziķi, kuri regulāri izdod arī ierakstus taustāmā formā. Taustāmā formā šogad izdota arī Indriķa Veitnera grāmata par džeza vēsturi, par un ap džezu tiek runāts gan akadēmiskās aprindās, gan Jersikas vinila dienu tirdziņā, ko kūrē izdevniecība "Jersika Records".

Tieši džeza muzikālā valoda ar savu universālo balsi ir viena no Latvijas mūzikas potenciālajām eksporta precēm, un kāpēc gan lai tā nebūtu saksofonista Kārļa Auziņa, ģitārista Matīsa Čudara un bundzinieka Ivara Arutjunjana kopīgi ierakstītā plate "Baltic"?

Albums ir lielisks laikmetīgā džeza paraugs, kurā Čudara grūti klasificējamā postroka/džeza ģitārspēle sakožas ar Auziņa niansēto saksofona spēli (kaut kas no Marka Tērnera, "Art Ensemble Of Chicago"), un to visu uz priekšu dzen prasmīga Arutjunjana bungu spēle. 

"Baltic"
"Baltic" Foto: publicitātes

Albums tapis 2017. gadā Gata Zaķa virsvadībā Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu