TVNET gada albums. 4. Imants Daksis

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Imants Daksis
Imants Daksis Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 4. vieta - Imants Daksis "Ass". Rītdien - 3. vieta.

No sākotnēji histēriska dziesminieka ar akustisko ģitāru un ezoteriskiem tekstiem, mūziķis un dziesmu rakstnieks Imants Daksis šogad pārtapis divos jaunos tēlos - kā seksuāli uzlādētās sintpopa apvienības "The Bubble Gum expLOTION" dalībnieks un kā Imants Daksis - eksperimentālais popmūziķis. 

Viņa jaunākais solo albums "Ass" saglabājis Dakša radošo izpausmju saturisko kodolu, taču muzikāli apaudzēts ar "Gas Of Latvia" (agrāk "Kartāga") skaņu arhitekta Andra Indāna elektroniskās mūzikas bītiem un pavadījumu. Rezultāts ir neticami jaudīgs.

Austras balvas 2018 nominantu koncerts (Imants Daksis)
Austras balvas 2018 nominantu koncerts (Imants Daksis) Foto: Jānis Škapars

"Stāsts par vistumšāko dzīves noslēpumu - pašdestrukcijas brīnumu, ļaušanos iznīcinošai ekstāzei, sakāpinātai baudai, kas cilvēcisku būtni noved atkarības gūstā, kur skaudra cerība brīžiem robežojas ar galēju sabrukumu. Šis ir stāsts, kura robežas radām mēs paši. Katrs pats…” tā par albuma tematiku stāsta pats Imants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu