TVNET gada albums. 3. Domenique Dumont

"Miniatures De Auto Rhythm"
Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Domenique Dumont
Domenique Dumont Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 3. vieta - Domenique Dumont "Miniatures De Auto Rhythm". Rītdien - 2. vieta.

Iespējams, ka pirmo reizi par kādu Latvijas mūzikas projektu šogad rakstījis prestižais mūzikas žurnāls "Uncut", turklāt piešķirdams "Domenique Dumont" debijas albumam 8 punktus no 10. 

Uncut janvāra numurā Domenique Dumont
Uncut janvāra numurā Domenique Dumont Foto: Uncut

Kā zināms, aiz šā franču valodas pseidonīma slēpjas mūziķis no Latvijas, ogrēnietis Artūrs Liepiņš («Dunian») un grupas "Rīgas modes" dalībniece Anete Stuce. 

Muzikāli duets sakausē savā mūzikā kaut ko no 60. gadu popmūzikas, "High Llamas", protams, "Stereolab", "Pram". Eleganti skan sintezatori, gaumīgi iespēlētas ģitāru partijas, un arī Anetes balss, "iesēdināta" kopējā skaņas kokteilī, rada viena vesela, viengabalaina ieraksta sajūtu. 

Artūrs Liepiņš 
Artūrs Liepiņš Foto: TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu