TVNET gada albums. 1. Tautumeitas (5)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tautumeitas
Tautumeitas Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. Un noslēgumā - 1. vieta - Tautumeitas "Tautumeitas". Laimīgu un muzikālu 2019! 

Lai arī nedaudz sasmērējušās ar līdzdalību TV šovā, kas parasti šova konkursa dalībniekiem dāvā vien 15 minūšu slavas mirkli, šīs tautumeitas augstā godā tur un allaž turējušas tīru, autentisku latviešu tautas daudzbalsu dziedāšanu. Pēc veiksmīgās sadarbības ar Auļiem, pēc izcilā tautumeitu līderes Asnātes Rancānes un Staņislava Judina kopīgā albuma, šāda pazibēšana zilajos ekrānos tomēr meitenēm nodarīja vairāk laba nekā kaitēja. Koncertzāles pilnas, atpazīstamība daudz plašāka, loģiski seko fotosesijas dažādos glancētos žurnālos utt.

Tautumeitas
Tautumeitas Foto: Mārtinš Otto

Tomēr pavisam komercializējušās šīs daiļās latvju meitas nav - īsi pirms vasaras saulgriežiem izdotais grupas debijas albums ir teicama tautas mūzikas tradīciju, etnodžeza un mūsdienu skaņu dekorāciju sintēze. Albums, kuru palīdzējis ieskaņot Reinis Sējāns (Instrumenti, Cosmos), nebaidās no garākām instrumentālām atkāpēm, veiksmīgi balansē starp autentisko un mūsdienīgo.

Ar šo albumu Latvijas postfolkloras laukā ir pāršķirta jauna lappuse.

Noklausies albumu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu