Kā gudri papildināt bērna rotaļlietu kasti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bērna pilnvērtīgai attīstībai nepieciešamas rotaļlietas. Veikalu plauktos to piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs, tiesa – ne viss, kas tur pieejams, ir arī vērtīgs un vajadzīgs. Lai palīdzētu izvēlēties bērnam derīgākās rotaļlietas, esam sagatavojuši dažus praktiskus ieteikumus.

Bērna vecumam atbilstošas rotaļlietas

Pirmais noteikums – izvēloties rotaļlietas, jāņem vērā bērna vecums. Tas ir svarīgi gan no drošības viedokļa, gan arī tādēļ, ka vecumam neatbilstoša rotaļlieta bērnam var šķist pārāk neinteresanta vai sarežģīta. Ražotāji uz rotaļlietām liek norādes, no kāda vecuma tās piemērotas, – to vajadzētu ņemt vērā.

Kvalitāte

Nākamais būtiskais faktors, kam pievērst uzmanību, ir kvalitāte. Labākā pieeja ir dot priekšroku kvalitātei, nevis kvantitātei, – labāk dažas labas mantas nekā kaudze tādu, kas ātri lūst. Turklāt jāņem vērā, ka mantas nevis stāvēs plauktā, bet tiks aktīvi lietotas. Lai ar rotaļlietām varētu spēlēties iespējami ilgāk, tām jābūt pēc iespējas kvalitatīvākām. Tikpat svarīgi dot priekšroku bērnam draudzīgiem materiāliem.

Rotaļlietas radošām izpausmēm

Ieteicams izvēlēties rotaļlietas, kas veicina bērna fantāziju un radošu darbošanos. Šim nolūkam noder klucīši, kastītes, dzīvnieku figūriņas – lietas, ko var izmantot vairākos veidos un kas iederēsies visdažādākajās spēlēs. Tāpat bērniem patiks dažādi radošie komplekti un mākslas materiāli, kā arī vecumam atbilstoši konstruktori.

Galda spēles un puzles

Lieliska rotaļlietu kategorija ir galda spēles un puzles – arī tās var piemeklēt dažāda vecuma bērniem un viņu interesēm. Intelektuālās galda spēles ir ne tikai aizraujoša izklaide, bet arī lielisks ieguldījums bērna attīstībā. Spēles un puzles ir arī labs veids, kā pavadīt emocijām bagātu un vērtīgu laiku kopā ar ģimeni un draugiem!

Iespēja izvēlēties bērnam pašam

Labs variants ir rotaļlietas izvēlēties kopā ar bērnu – īpaši tad, ja grūti saprast, kas bērnam patiktu vislabāk. Ar lielākiem bērniem pirms tam vērts pārrunāt gan izvēlētās lietas lietderību, gan arī noteikt budžetu, kura ietvaros rotaļlieta tiks iegādāta.

Rotaļlietas, kas iepriecina ikvienu

Plašu rotaļlietu klāstu var atrast arī internetā. Daudzi vecāki atzīst, ka tiešsaistē iepirkties ir daudz ātrāk un ērtāk, turklāt, ja jauno rotaļlietu plānots pasniegt kā dāvanu, to var pasūtīt jebkurā sev ērtā laikā un bērns par to pat nenojautīs.

Viens no veikaliem, kur var atrast visu bērnu priekam un attīstībai, ir interneta veikals 220.lv. Tur pieejams daudzveidīgs rotaļlietu klāsts visām vēlmēm un vajadzībām – gan attīstošās rotaļlietas un daudzu iecienītie Lego, gan arī spēles un citas lietas bērnu priekam. Lai plašajā piedāvājumā orientēties būtu vieglāk, rotaļlietas sagrupētas vairākās kategorijās, piemēram, rotaļlietas zīdaiņiem, rotaļlietas bērniem no 3 gadu vecuma.

Kas jāņem vērā, iepērkoties internetā?

Iepērkoties internetā, uzmanība jāpievērš preču aprakstiem un pievienotiem fotoattēliem. Ja rodas kādi papildu jautājumi, var prasīt padomu veikala darbiniekiem.

Lielākie interneta veikali, tostarp veikals 220.lv, piedāvā vairāku preču piegādes veidus. Izvēlies sev ērtāko un uzzini par plānoto piegādes laiku un izmaksām.

Noformējot pasūtījumus internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka, ka iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ tirgotājam, ja tā kādu iemeslu dēļ neatbilst pircēja prasībām.

Jauna, kvalitatīva rotaļlieta iepriecina ikvienu bērnu! Taču, lai prieks par dāvanu būtu ilgāks, vērts izvēlēties kvalitatīvas lietas, ņemot vērā arī bērna vecumu un intereses.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu