Kad sāksies sliežu līnijas "Rail Baltica" būvniecība?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Igns Degutis izteicis cerību, ka Eiropas platuma sliežu dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvdarbi varētu sākties 2021.gadā, vēsta Igaunijas laikraksts "Eesti Paevaleht".

Pēc viņa teiktā, 2020.-2021. gadā uzņēmums grib noteikt projekta kritērijus un tad sākt būvdarbus.

Degutis norādījis, ka "RB Rail" centīsies nodrošināt projekta finansējumu, 2020.gadā lūdzot būvniecības stadijai atbalstu no Eiropas Savienības (ES) finanšu instrumentu līdzekļiem, kas nav piešķirti citām valstīm.

"Tādējādi nākamais ES budžets mūs ietekmētu mazāk. Būvdarbus mēs varētu sākt 2021.gadā un daļu dzelzceļa pabeigt līdz 2023.gadam," laikrakstam sacījis Degutis, piebilstot, ka šai nolūkā visām trim valstīm jāpabeidz plānošana līdz 2020.gadam.

Viņš izteicies, ka pastāv iespēja projektam iegūt papildu finansējumu no 6,5 miljardus eiro lielā ES fonda, kas izveidots militārās mobilitātes uzlabošanai.

Igaunijā šobrīd norisinās projektēšanas iepirkumi visā "Rail Baltica" trases garumā no Latvijas robežai līdz Tallinai, un "RB Rail" cer pirmos kontraktus noslēgt jau 2019.gada pirmajā ceturksnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu