Paskat, cik viegli auto sasniedz 420 km/h (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viens no iekārojamākajiem, bet ne ātrākais mūsdienu hiperauto ir Bugatti Chiron.

Bugatti Chiron ir apgādāts ar 8 litru W16 dzinēju, kas papildināts ar četriem turbokompresoriem. Šasijas vidū iebūvētais motors automobili tādējādi nodrošina ar 1500 zirgspēkiem kam teorētiski vajadzētu nodrošināt planētas ātrākā sērijveida ielas auto godu. Tas pagaidām gan nav iegūts, jo Bugatti nav pārliecināti, ka patlaban pieejamās riepas varētu izturēt slodzi.

Tādēļ rūpnīca ir noteikusi, ka Chiron pagaidām nebrauks ātrāk par 420 kilometriem stundā, un uzstādījusi ātruma ierobežotāju. Tomēr piekritīsiet, ka arī 420 km/h ir visnotaļ pieklājīgs ātrums mašīnai, ko var lietot ikdienā. Turklāt zemāk pievienotajā video var novērtēt, cik tomēr nepiespiesti un veikli Chiron šo ātruma robežu spēj sasniegt.

Platā asfaltētā virsma, uz kuras veikts brauciens šajā video, starp citu, ir testu poligons Floridas štatā, kuru NASA savulaik izmantoja kā Shuttle kosmosa kuģu nolaišanās vietu.

Var piebilst, ka ātrākais Bugatti šobrīd ir 1200 zirgspēku Veyron Super Sport. Šī modeļa rekords ir 431 km/h. Planētas ātrākais ielas auto tikmēr ir zviedru Koenigsegg Agera RS, kas uz slēgtas šosejas spēja pārsniegt 457 km/h atzīmi.

Bugatti Veyron ieradies Latvijā, bet neiztur tehnisko apskati

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu