AP gatava strādāt Kariņa valdībā, ministru amatiem virzot Pabriku, Pūci un Viņķeli (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) ir nolēmusi piedalīties Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajā valdībā, darbam tajā virzot Arti Pabriku, Juri Pūci un Ilzi Viņķeli, informē politiskā spēka pārstāve Laila Spaliņa.

AP Pabriku piedāvā aizsardzības ministra amatam, Pūci - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, bet Viņķeli - veselības ministres amatam.

Apvienības līdzpriekšsēdētājs Pūce uzskata, ka Pabrika pieredze Latvijā un Eiropā, ārlietu un aizsardzības ministra amatos esot labs pamats, lai uzņemtos aizsardzības ministra darbu, būtu par Ministru prezidenta biedru un "sekmīgi ieviestu visaptverošās aizsardzības sistēmu Latvijā, koordinējot dažādu resoru darbu un sadarbību starp publisko un privāto sektoru".

Kā informēja politiskajā spēkā, paša Pūces prioritāte būšot nodrošināt, lai Latvijā līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām būtu lielāki un spēcīgāki novadi un moderna aprites ekonomika.

Savukārt Viņķele plānojot nodrošināt reformas veselības aprūpes sistēmā, lai tā būtu pieejama visiem un sabiedrībā mazinātos nevienlīdzība, pauda Spaliņa. 13.Saeimas vēlēšanās Viņķele savā vēlēšanu apgabala sarakstā palika pēdējā vietā sarakstā, jo saņēma vislielāko skaitu svītrojumu. Iepriekšējā Saeimā Viņķele bija ievēlēta no "Vienotības" saraksta un no atsevišķiem tās politiķiem saņēma pārmetumus par politiskā spēka šķelšanu.

Kā ziņots, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāts Kariņš rosina valdību veidot bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - Jaunās konservatīvās partijas, "KPV LV", AP un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Kariņš vēl nav saņēmis nomināciju premjera amatam. Pirms tam tādas bija saņēmuši Jānis Bordāns (JKP) un Aldis Gobzems (KPV LV), taču nevienam no viņiem valdību izveidot neizdevās.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu