Kubas jaunā konstitūcija tomēr nepavērs ceļu viendzimuma laulībām (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kubas jaunās konstitūcijas projektā tiks svītrots formulējums, kurš pavērtu ceļu viendzimuma laulības legalizēšanai, otrdien paziņoja Nacionālā asambleja (parlaments).

Parlamenta komisija, kurai uzdots izstrādāt jauno konstitūciju, pēc evaņģēlisko baznīcu un ierindas pilsoņu protestiem ierosināja no projekta svītrot formulējumu, ka

laulība ir savienība starp "diviem cilvēkiem (..) ar absolūti vienlīdzīgām tiesībām un pienākumiem".

"Komisija ierosina atlikt laulības jēdziena formulēšanu, tas ir, neiekļaut to Konstitūcijas projektā, lai respektētu visus viedokļus," tviterī paziņoja Nacionālā asambleja.

Tas tika nolemts, neraugoties uz Kubas prezidenta Migela Diasa-Kanela solījumu "likvidēt visu veidu diskrimināciju sabiedrībā".

Jaunā konstitūcija, kuru jau ir akceptējis parlaments un kas aizstās 1976.gada konstitūciju, tiks nodota referendumam 2019.gada februārī.

Tās projektā nav pieminēta komunistiskā sabiedrība, lai gan šis dokuments apliecina politiskās iekārtas sociālistisko raksturu un Komunistiskās partijas vadošo lomu.

Jaunais pamatlikums arī atzīst tiesības uz privātīpašumu, tirgu lomu ekonomikā un ārvalstu investīciju svarīgumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu