"Danske Bank" naudas atmazgāšanas lietā aizturēti desmit cilvēki (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar naudas atmazgāšanas lietu Dānijas bankas "Danske bank" Igaunijas filiālē Igaunijas policija otrdien un trešdien aizturējusi kopumā desmit cilvēkus, vēsta Igaunijas medijs "Postimees".

(Papildināta ziņa.)

Kā pavēstīja Igaunijas prokuratūra, visi aizturētie ir bijušie "Danske bank" darbinieki, un viņi tiek turēti aizdomās par līdzdalību liela apjoma ārvalstu naudas atmazgāšanas shēmā.

Ģenerālprokuratūrai ir pamats uzskatīt, ka šie apcietinātie cilvēki apzināti ļāvuši bankas klientiem pārvietot naudas līdzekļus, kas varētu būt pakļauti atmazgāšanai.

Otrdien šajā lietā tika aizturēti seši cilvēki, bet trešdienas rītā – vēl četri.

Starp aizturētajiem nav bijušo "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītāju Aivara Rehes un Tenu Vanajūra.

Preses konferencē trešdien ģenerālprokurore Lavli Perlinga norādīja, ka aizturētās personas galvenokārt ir klientu attiecību vadītāji un visiem izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā.

"Runājot tieši, viņi ir tā dēvētā pirmā aizsardzības līnija cīņā ar naudas atmazgāšanu. Tie ir cilvēki, kuri galvenokārt bijuši klientu attiecību vadītāji, kuru uzdevums bija ziņot par naudas atmazgāšanas gadījumiem, lai tos novērstu," sacīja Perlinga.

Kā iepriekš ziņoja LETA, 2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

Pēc Dānijas bankas "Danske Bank" pasūtījuma veiktajā izmeklēšanā tās Igaunijas filiālē konstatēts, ka lielākā daļa no filiāles 10 000 klientiem nerezidentiem bijuši aizdomīgi un lielākā daļa no naudas plūsmas caur šo filiāli, kuras kopsumma pārsniegusi 200 miljardus eiro.

Banka atzinusi, ka situācija naudas atmazgāšanas skandālā iesaistītajā Igaunijas filiālē bijusi daudz sliktāka, nekā sākumā domāts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu