LHF bažīga par iespējām laikā uzbūvēt 2021.gada PČ nepieciešamo treniņhalli

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hokeja līdzjutēji "Arēna Rīga".
Hokeja līdzjutēji "Arēna Rīga". Foto: Agnese Gulbe/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība ir nobažījusies par iespējām paredzētajos termiņos uzbūvēt 2021.gada pasaules čempionātam (PČ) Rīgā nepieciešamo treniņhalli pie Daugavas stadiona, tāpēc domā par plānu "B". Tikmēr Daugavas stadiona vadība mierina, ka visu uzbūvēs laikus.

2021.gada PČ hokejā notiks Rīgā un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Latvijā notiks vienas grupas mači, bet otra grupa sacentīsies Minskā, kur arī risināsies tālākās cīņas par medaļām. Šī PČ rīkošanas tiesību iegūšana bija viens no pirmajiem darbiem, ko 2016.gada nogalē un 2017.gada ievadā paveica jaunievēlētā LHF vadība – prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Darbs pie Rīgas sagatavošanas uzņemt pasaules spēcīgākās hokeja izlases rit savu gaitu, sarunā ar TVNET atzina Koziols. Tomēr LHF radušās bažas, vai nepieciešamo treniņhalli pie Daugavas stadiona izdosies uzbūvēt paredzētajā laikā.

"Esmu pārliecināts, ka šobrīd jau tur nepieciešamie darbi rit savu gaitu. Manā rīcībā nav informācijas, ka tur būtu kāda problemātika. LHF ir atsūtīti rasējumi, mēs saskaņojam visu nepieciešamo par ģērbtuvju atrašanās vietu utt. Tur uz vietas jau vēl nekāda būvniecība nenotiek, jo pagaidām halli vēl projektē. Tomēr, zinot, kā iepriekš viss ir gājis, esam sākuši strādāt pie plāna "B". Līdz šim darbi neritēja tik raiti kā mums gribētos, tāpēc nevaram vienkārši gaidīt,” sarunā ar TVNET sacīja Koziols.

Viņš gan arī uzvēra, ka pagaidām tikai tiekot domāts par iespējamajiem rezerves variantiem, lai nodrošinātos.

"Šis darbs norit tikai divus mēnešus. Es tagad nevaru pateikt, ka mūsu rezerves variants būs tā halle uz tās ielas. Mēs tikai esam sākuši strādāt pie rezerves plāna," situāciju izskaidroja LHF ģenerālsekretārs.

Federācijas vadība trešdien tiksies ar Daugavas stadiona valdes locekli Elmāru Martinsonu un apspriedīs potenciālās treniņhalles projektēšanas progresu. Tikšanās notiks premjerministra Māra Kučinska (ZZS) vadītās Hokeja padomes sēdes ietvaros.

Martinsons sarunā ar TVNET sacīja, ka bažām par neiekļaušanos termiņos nav pamata.

"Šobrīd nav nekādu bažu. Notiek halles projektēšanas darbi. Līdz martam viss būs gatavs un saskaņots. Tad sekos iepirkums un projektēšanas gala fāze, kas ritēs sešus mēnešus. Pēc tam sekos 12 mēnešus ilga būvniecība. Rēķināmies, ka 2020.gada decembrī halli nodosim ekspluatācijā," pastāstīja Martinsons.

Daugavas stadiona valdes loceklis gan pieļāva, ka kādu neparedzētu aizkavēšanos dēļ halli varētu nodot ekspluatācijā 2021.gada janvārī, bet noteikti ne vēlāk. Ar Koziolu Martinsons iepriekš šos termiņus esot pārrunājis.

2021.gada PČ hokejā Rīgā un Minskā sāksies 7.maijā un ritēs līdz 23.maijam.

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) gadskārtējā kongresā 2017.gada maijā Rīga un Minska ieguva tiesības rīkot 2021.gada PČ hokejā. Rīga un Minska balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu