Mančestras "United" par pagaidu galveno treneri nozīmē kluba leģendu Sūlšēru (2)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ūle Gunnars Sūlšērs
Ūle Gunnars Sūlšērs Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" par pagaidu galveno treneri izvēlējies norvēģu speciālistu Ūli Gunnaru Sūlšēru, vēsta vienība.

(Papildināts viss teksts.)

Pašlaik 45 gadus vecais Sūlšērs stāsies otrdien atlaistā Žuzē Mourinju vietā.

Paralēli klubs turpinās meklēt galveno treneri, bet vienošanās ar Šūlsēru kā pagaidu treneri ir līdz sezonas beigām.

Viņš vadīs komandu kopā ar Maiku Felanu, kā arī asistentiem Maiklu Keriku un Kīrenu Makenu.

Sūlšērs jau iepriekš strādāja "United" sistēmā, no 2008. līdz 2011.gadam vadot kluba dublieru komandu. Pēc tam viņš trīs sezonas vadīja savas dzimtenes komandu "Molde", vēlāk strādāja Kārdifas "City" un "Clausenengen" jauniešu vienībā, bet pēc tam atkal uz trim sezonām atgriezās "Molde" klubā, kuru šodien atstāja.

Trenera karjeras laikā viņš divreiz aizveda "Molde" komandu līdz Norvēģijas čempiontitulam.

Futbolista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Sūlšērs "United" pārstāvēja no 1996. līdz 2007. gadam, 366 spēlēs gūstot 126 vārtus. "United" sastāvā viņš sešas reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā gūdams uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā.

Norvēģijas izlasē viņš aizvadīja 67 spēles, kurās guva 23 vārtus, vienus no tiem pret Latvijas valstsvienību.

"Mančestras "United" vienmēr ir manā sirdī, un esmu gandarīts, ka klubā atgriežos šādā lomā. Nevaru sagaidīt, kad varēšu sākt strādāt ar šo talantīgo komandu, personālu un pārējiem kluba darbiniekiem," "United" citē Sūlšēra teikto.

"United" otrdien pārtrauca darba attiecības ar portugāļu speciālistu Mourinju, kurš Mančestras grandu vadīja no 2016.gada vasaras.

Mančestras komanda ar 26 punktiem 17 spēlēs premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, bet no pirmā četrinieka, kas garantētu vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, "United" atpaliek 11 punktus. Mančestras vienība iekļuvusi šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, kur tiksies ar Francijas komandu Parīzes "Saint-Germain".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu