Pēc Padomju Savienības skumst 66% Krievijas iedzīvotāju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni 66% Krievijas iedzīvotāju skumst par Padomju Savienības sabrukumu, liecina Krievijas lielākā neatkarīgā sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma "Levadas centrs" veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Pēc PSRS skumstošo Krievijas iedzīvotāju skaits sasniedzis augstāko līmeni pēdējo desmit gadu laikā, vēsta Krievijas medijs RBC.

Visu laiku augstākais nostalģijas līmenis šajā jautājumā tika sasniegts 2000.gadā, kad par par ilgošanos pēc Padomju Savienības paziņoja 75% respondentu.

Salīdzinājumam pērn PSRS iziršana sarūgtinājumu radīja 58% valsts iedzīvotāju.

Savukārt pēdējo desmit gadu laikā šo cilvēku vidējais īpatsvars nebija pārsniedzis 61%.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, visvairāk pēc PSRS ilgojas tie Krievijas iedzīvotāji, kas vecāki par 55 gadiem.

“Lavadas centra” eksperte Karīna Pīpija pauž viedokli, ka padomju nostalģijas pastiprināšanās galvenokārt skaidrojama ar pensionēšanās vecuma palielināšanu Krievijā.

“Iedzīvotāji savu nostalģiju pēc PSRS gandrīz vienmēr skaidro ar iracionālu priekšstatu par tā laika ekonomikas spēku un labklājības līmeni, aizmirstot par preču deficītu,” uzsver eksperte.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu