Donalda Trampa vārdā nodēvēta amfībija, kas galvu slēpj zemē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: EPA/Scanpix

Zināms, ka ASV prezidentiem tiek piešķirti dažāda veida pagodinājumi, tomēr Donalds Tramps šo, visticamāk, vēlēsies ignorēt.

Nupat atklātā amfībija, kas mēdz slēpt galvu smiltīs, nosaukta tieši viņa vārdā, pateicoties Trampa komentāriem par klimata pārmaiņām.

Amfībijai “Demorphis donaldtrumpi”, kas tika atklāta Panamā, Trampa vārdu iedeva kompānijas “EnviroBuild” vadītājs, kurš par šo privilēģiju izsolē samaksāja 25 tūkstošus ASV dolāru. Kompānijas pārstāvis paziņoja, ka tas tika darīts, lai pievērstu uzmanību pieaugošajām klimata pārmaiņām.

““Demorphis donaldtrumpi” ir īpaši jutīgs pret klimata pārmaiņām. Tieši tāpēc tam draud izmiršana, ja netiks pieņemti kaut kādi mēri,” izdevumam “BBC” atklāja kompānijas vadītājs Eidans Bells (Aidan Bell).

Nelielais, aklais, sliekai līdzīgais radījums galvenokārt dzīvo zem zemes, kas arī ir galvenais fakts, kāpēc Bells to sasaistījis ar ASV prezidenta uzvedību.

“Paslēpjot savu galvu zemē, Tramps tiecas izvairīties no zinātnieku brīdinājumiem par klimata pārmaiņām,” teica Bells.

Pasaules vadošie zinātnieki ir vienisprātis, ka klimata pārmaiņas ir cilvēka darbības rezultāts. Tomēr prezidents Tramps neuzskata, ka šiem zinātniekiem ir taisnība. Tramps domā, ka cilvēks nav vainīgs pie tā, ka klimats kļūst arvien siltāks.

“Es nezinu, vai to sastrādājis cilvēks. Es nenoliedzu klimata pārmaiņas, tomēr temperatūra tikpat labi varētu kristies, nevis celties,” intervijā ar “CBS” oktobrī teica Donalds Tramps.

Pagājušajā mēnesī Tramps arī apšaubīja paša valdības veidotu dokumentu, kurā bija aplēsts, ka klimata pārmaiņas katru gadu ASV izmaksās miljardiem dolāru.

“Es tam neticu,” viņš paziņoja reportieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu