Saeima vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par kompensāciju atcelšanu nepārvēlētiem deputātiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma tālākai skatīšanai virzīt portālā "manabalss.lv" vairāk nekā 10 000 parakstus savākušās iniciatīvas par kompensāciju atcelšanu Saeimā nepārvēlētiem deputātiem, kā arī par azartspēļu zāļu aizliegšanu visā Latvijā, izņemot luksus klases viesnīcās.

Komisijas sēdes sākumā "manabalss.lv" pārstāvis Imants Breidaks iepazīstināja klātesošos deputātus ar portāla darbību un nākotnes iecerēm, kā arī atbildēja uz vairākiem politiķu jautājumiem, kuri bija saistīti ar portāla darba organizāciju un vadlīnijām.

Savukārt sēdes turpinājumā komisijas dalībnieki uzklausīja portāla pārstāvi Didzi Meļķi. Viņš aizstāja sasirgušo Janu Kukaini, kura bija portālā iesniegusi iniciatīvu par kompensāciju atcelšanu Saeimā nepārvēlētiem deputātiem.

Deputātu vidū valdīja vienprātība par nepieciešamību šo jautājumu virzīt tālākai skatīšanai, taču domstarpības radās, lemjot par Saeimas sēdi, kurā jautājumu skatīt. Taču deputātiem izdevās vienoties par jautājuma iekļaušanu kādā no nākamajām Saeimas sēdēm.

Pēc tam komisijas locekļi uzklausīja Saeimas deputātu Juri Jurašu (JKP), kurš portālā bija iesniedzis iniciatīvu par azartspēļu aizliegšanu visā Latvijā, izņemot luksusklases viesnīcās. Jurašs klātesošajiem norādīja, ka "azartspēles nodara postu tūkstošiem Latvijas ģimeņu".

Saeimas deputāts Ainārs Latkovskis (JV) pauda atbalstu Juraša ierosinājumam, norādot, ka jautājumu vajadzētu skatīt Saeimas Budžeta komisijai.

Deputāti pauda atbalstu arī šīs iniciatīvas tālākai virzībai.

Savukārt jautājumā par iniciatīvu, kas paredz veikt publisku revīziju Saeimas ikgadējam budžetam, deputāti nonāca pie viedokļa, ka ir nepieciešams iegūt plašāku informāciju par iniciatīvu, kā arī uzaicināt ekspertus, kas varētu sniegt viedokli par šā jautājuma realizēšanas iespējām, tādēļ jautājuma skatīšana tika pārcelta uz kādu no nākamajām komisijas sēdēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu