Tiesībsargs: Nelegālie imigranti Francijā pieredzējuši bezprecedenta pārkāpumus (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadīto trīs gadu laikā Francijas ziemeļos pagaidu nometnēs mītošie nelegālie imigranti pieredzējuši "bezprecedenta" pamattiesību pārkāpumus, trešdien izplatītajā ziņojumā norādīja Francijas cilvēktiesību tiesībsargs Žaks Tubons.

Migranti, kas mitinās nometnēs Francijas ziemeļos un Parīzē, ir "ekstrēma trūkuma apstākļos, viņiem nav nekādas pajumtes, un viņus nodarbina tas, kā apmierināt pamatvajadzības - paēst, padzerties un nomazgāties."

Tubons jau 2015.gadā cēla trauksmi par imigrantu situāciju nometnē "Džungļi" pie Kalē, kur mitinājās līdz 10 0000 nelegālo imigrantu.

Nometne tika likvidēta 2016.gada oktobrī, un imigranti izmitināti patversmēs visā valstī.

"Situācija kopš tā laika patiesībā ir būtiski pasliktinājusies," ziņojumā par situāciju imigrantu pagaidu nometnēs Lamanša piekrastē un Parīzē skaidroja Tubons.

Viņš kritizēja varasiestādes, ka tās "cenšas [imigrantus] padarīt neredzamus", likvidējot viņu nometnes un nesniedzot nopietnas alternatīvas.

Prezidents Emanuels Makrons īsteno duālu pieeju migrācijas problēmai, kas paredz labticīgo bēgļu pieteikumu paātrinātu izskatīšanu, vienlaikus arī paātrinot ekonomisko imigrantu deportācijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu