Saeima sanāks uz rudens sesijas noslēguma sēdi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Saeima šodien pulcēsies uz šā gada rudens sesijas noslēguma sēdi, kurā paredzēts izskatīt 80 darba kārtībā iekļautos jautājumus, informē Saeimas Preses dienests.

Tostarp galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Velētāju reģistra likumā un pašvaldību vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumā, lai vēlētājiem ārvalstīs arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās dotu plašākas iespējas piedalīties vēlēšanās, kā arī nodrošinātu iespēju mainīt vēlēšanu iecirkni.

Tāpat Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Ārstniecības likumā, lai paredzētu iespēju mediķiem strādāt vairāk virsstundu, nekā to nosaka Darba likums. Tas būs pieļaujams ar ārstniecības personas piekrišanu un tiks apmaksāts pilnā apmērā saskaņā ar Darba likumā noteikto virsstundu apmaksas kārtību.

Otrajā lasījumā darba kārtībā iekļauti grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā, kas paredz stingrāk uzraudzīt mēslošanas līdzekļu - kālija nitrāta, nātrija nitrāta, kalcija nitrāta, kalcija amonija nitrāta un amonija nitrāta ar augstu slāpekļa saturu - apriti.

Sēdes darba kārtībā ir vairāki likumprojekti, kuri netika izskatīti 12.Saeimā, tādējādi šodien deputāti lems par to izskatīšanas turpināšanu. Tostarp iecerēts lemt par likuma grozījumiem, kas paredz iespēju pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties, Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu, kas izstrādāts, lai noteiktu referendumu ierosināšanas un norises kārtību pašvaldībās, un grozījumiem Valsts kontroles likumā par tiesībām lemt par zaudējumu piedziņu.

Tāpat Saeima rudens sesijas noslēguma sēdē iecerējusi turpināt izskatīt vairākus Ministru kabineta rosinātos neizskatītos likumprojektus, tostarp grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kas paredz, ka dzīvesvietu elektroniski varēs deklarēt tikai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētā dzīvojamā ēkā, un jauno Dzīvojamo telpu īres likuma projektu, kas izstrādāts, lai risinātu dažādus jautājumus īres tiesību jomā.

Atbilstoši Juridiskās komisijas rosinājumam, plānots turpināt strādāt pie Saeimas kārtības ruļļa grozījumiem, lai pilnveidotu parlamenta darba organizācijas regulējumu, bet, atbilstoši Izglītības komisijas aicinājumam, šodien iecerēts turpināt darbu pie likumprojekta, kas paredz "Latvijas Mazpulkiem" nodot īpašumā nekustamo īpašumu Mežaparkā.

Saeimu šodienas sēdes darba kārtībā iekļauti arī grozījumi Solidaritātes nodokļa likumā, kas paredz nodokļa likmi noteikt 25,5% apmērā, kā arī izskatīt grozījumus Iepakojuma likumā par depozīta sistēmas ieviešanu dzērienu iepakojumam.

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Saeimas šī gada rudens sesijas slēgšanu un 2019.gada ziemas sesijas sākšanu.

Tāpat šodien plkst.17 amatpersonas sniegs atbildes uz deputātu jautājumiem.

Rudens sesija tiks slēgta 27.decembrī, bet ziemas sesija sāksies 2019.gada 8.janvārī.

13.Saeima uz pirmo sēdi sanāca 6.novembrī, savukārt komisijas sāka darbu tikai novembra beigās.

Parlamenta kārtības rullis paredz, ka Saeimas sesijas ir kārtējas un ārkārtas. Gadā ir trīs kārtējās sesijas - rudens, ziemas un pavasara sesija.

Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības jebkurā brīdī var tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sesija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu