Arodbiedrība par Daugavpils ārstes rīcību: iespējams, vainīga izdegšana (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai vērtētu Daugavpils slimnīcas ārstes, kura atteicās hospitalizēt grūtnieci ar vairāk nekā 38 grādus augstu temperatūru un asiņošanu, rīcību, piesaistīta arī slimnīcas arodorganizācija, sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris, aicinot notikušo vērtēt kompleksi.

Viņš norādīja, ka arodorganizācija vērsusies LVSADA pēc padoma, jo Daugavpils slimnīca lūgusi to vērtēt, vai ārste būtu jāatbrīvo no amata.

Keris apgalvoja, ka, ņemot vērā viņa rīcībā esošo informāciju par ārstes darba apjomu, viņš ar "vislielāko varbūtību" varot teikt, ka ārste neadekvāti lielās slodzes dēļ piedzīvojusi izdegšanas sindromu, kas ietekmē gan cilvēka psiholoģisko stāvokli, gan profesionalitāti un koncentrēšanās spējas.

Šā iemesla dēļ Keris uzskata, ka darba devējam būtu adekvāti jāreaģē, izvērtējot situāciju. Viņaprāt, nevajadzētu ārsti uzreiz atbrīvot no amata, jo, iespējams, viņa kļuvusi par "sarežģītas situācijas upuri" lielās slodzes dēļ. Šī situācija būtu jāpārrunā ar ārsti, lai saprastu, kas un kāpēc noticis, kā pati ārste vērtē notikušo un kā raugās uz savu turpmāko darba dzīvi.

Vienlaikus Keris uzskata, ka slimnīcas vadībai būtu jārūpējas, lai šādi gadījumi neatkārtotos - jāsamazina slodze, kā arī iespējams, nepieciešama psihologa konsultācija. Būtu jāzina detaļas, lai saprastu, kāds atbalsts ārstei nepieciešams, norādīja Keris.

Kā vēstīts, Daugavpils reģionālās slimnīcas valde vērtē kādas ārstes rīcību, kura atteikusies hospitalizēt grūtnieci ar vairāk nekā 38 grādus augstu temperatūru un asiņošanu.

Ārstniecības iestādes valde šonedēļ izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka uzskata par nepieņemamu darbinieces rīcību, kas ir nesavienojama ar ārsta profesijas augsto sūtību. "Slimnīcas valde ļoti rūpīgi izskatīs šo gadījumu un veiks atbilstošus lēmumus. Daugavpils reģionālās slimnīcas valde atvainojas pacientei par piedzīvoto slimnīcā," teikts paziņojumā.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka, Daugavpils reģionālās slimnīcas ginekoloģijas nodaļā ginekoloģe atteikusies hospitalizēt grūtnieci, kurai bijusi vairāk nekā 38 grādus augsta temperatūra un sākusies asiņošana.

Sieviete sociālajā vietnē "Facebook" ievietojusi video, kurā dzirdama abu pušu saruna. Pēc tās noprotams, ka mediķe pacienti nav apskatījusi, bet vairākkārt uzstāj, ka viņai nav asiņošanas. Daktere vienā brīdī arī sacījusi: "Ejiet ar savu tizlo grūtniecību, kur jūs gribat."

Vēlāk sieviete hospitalizēta Rēzeknes slimnīcā, noskaidroja Latvijas Televīzija.

Trešdien Daugavpils slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Kucina aģentūru LETA informēja par to, ka mediķe ir atstādināta no pienākumu veikšanas, kamēr tiek vērtēts notikušais.

Slimnīcas pārstāve arī nevarēja prognozēt, cik ilgi speciālistes rīcība tiks vērtēta, jo esot svarīgi ne tikai izpētīt situāciju, bet arī izdarīt to juridiski korekti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu