ASV notiesā kanādieti, kurš plānoja "sarīkot nākamo 11.septembri"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādietim, kurš plānojis sprādzienus Ņujorkas metro un Taimskvērā, kā arī gatavojies "sarīkot nākamo 11.septembri" teroristu grupējuma "Islāma valsts" atbalstam, piespriesti 40 gadi cietumā. 20 gadus vecais Abdurrahmans el Bahnasavi pēc aizturēšanas 2016.gada maijā atzina vainu septiņās ar terorismu saistītās apsūdzībās.

Tomēr viņam izvirzītās apsūdzības tika turētas slepenībā līdz 2017.gada oktobrim, kamēr ASV varasiestādes centās apzināt citus sazvērestības dalībniekus.

Kā apliecināja ASV Tieslietu ministrija, el Bahnasavi pie plāna strādājis kopā ar Pakistānā dzīvojošo ASV pilsoni Talhu Harunu un Raselu Saliku, kurš ir dzimis un dzīvo Filipīnās.

Plānu izjauca ASV Federālā Izmeklēšanas biroja aģents, kurš uzdevies par "Islāma valsts" atbalstītāju un apliecinājis, ka ir gatavs iesaistīties plānā, pavēstīja ASV Tieslietu ministrija.

El Bahnasavi tika aizturēts pēc tam, kad bija devies uz Ņujorku, lai sagatavotos uzbrukumam.

Haruns tika aizturēts Pakistānā 2016.gada septembrī, bet Saliks 2017.gada aprīlī Filipīnās. Abi atrodas apcietinājumā, un viņiem draud izdošana ASV.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu