Sesks nākamsezon jau startēs vairākos pasaules čempionāta posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: Opel Motorsport

Latvijas autorallija braucējs Mārtiņš Sesks nākamajā sezonā startēs jau vairākos pasaules čempionāta (WRC) posmos, sacenšoties junioru klasē, informē sportista pārstāvji.

Tāpat kļuvis zināms, ka Seska stūrmanis būs Krišjānis Caune, kurš tādējādi stājies Renāra Franča vietā.

Latvijas ekipāža piedalīsies piecos "Junior WRC" posmos. Uzvara Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē nodrošina apmaksātu dalību divos posmos, un izvēlēti  etapi Kanāriju salās (2.-4. maijs) un Itālijā (19.-21.jūlijs). Abos šajos posmos ekipāža brauks ar "Škoda Fabia R5" klases auto.

"Jau esam sākuši strādāt kopā ar jauno stūrmani, un pirmās sacensības kopā aizvadīsim janvārī, piedaloties rallijā "Alūksne". Tie pagaidām ir tuvākie zināmie nākotnes plāni. Runājot par 2019.gada sezonu, man viens no interesantākajiem šķiet Somijas WRC posms, ko dēvē arī par 1000 ezeru ralliju. Šajā leģendārajā rallijā vienā 20 kilometru ātrumposmā ir pat 78 tramplīni! Nākamo sezonu gribas sākt kā jaunu posmu, jo šis gads bijis notikumiem bagāts. Liela pieredze iegūta "Opel Motorsport" rūpnīcas komandā, ir izbaudītas uzvaras. Zinu arī to, ko nozīmē zaudēt. Ejot tālāk, gribu paņemt līdzi tikai to labāko no paša pieredzes," pauda Sesks.

Tikmēr pieredzējušais Caune norādīja, ka cer ar savu iepriekš sasniegto palīdzēt Seskam progresēt.

"Zinu, cik Mārtiņš ir mērķtiecīgs, un tas mums sakrīt. Līdzīgs ir arī mūsu izaugsmes stāsts, jo mans tēvs Ivars Caune, tāpat kā Mārtiņa tēvs, ir autosportists. Iespējams, tādēļ mana mīlestība pret autosportu ir tik liela. Arī ar rūpnīcas pilotiem esmu jau iepriekš strādājis. Kopā ar leģendāro vairāku pasaules komandu pilotu Toniju Gardemeisteru no Somijas piedalījāmies gan pasaules čempionāta posmā, gan Baltijas līmeņa sacensībās. Tāpat ceru, ka noderēs mana pieredze no citām sacensībām. Domāju, ar Mārtiņu mums būs izaicinoša, bet aizraujoša sezona," teica Krišjānis Caune, kurš ir startējis arī prestižajā Dakāras rallijreidā.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu