Putina ikgadējā preses konferencē neielaiž žurnālistu, kas atmaskoja Čepigu un Miškinu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien Krievijas autokrāts Vladimirs Putins rīko ikgadējo preses konferenci, kurā atbild galvenokārt uz paša valdības kontrolēto mediju pārstāvju jautājumiem. Šoreiz preses konferencē netika ielaists Krievijas portāla "The Insider" galvenais redaktors Romans Dobrohotovs, kura medijs sadarbībā ar pilsoniskās žurnālistikas projektu "Bellingcat" šogad atmaskoja militārā izlūkdienesta GRU aģentus, kas apsūdzēti mēģinājumā noindēt bijušo dubultaģentu Sergeju Skripaļu ar nervu indi "Novičok".

Pusotru stundu pirms konferences sākuma Dobrohotovu atteicās ielaist tās norises vietā, žurnālists raksta tviterī.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš apliecināja, ka konferencē esot tikuši ielaisti 99,9% gribētāju - acīmredzot ar to domājot, ka Dobrohotovs ir vienīgais, kuram pasākumā nav ļauts piedalīties.

Peskovs izteicās, ka neesot ielaist "cilvēki ar noteiktām saslimšanām un sodāmībām", vēsta portāls "Meduza".

Šī gada martā Skripaļs un viņa meita Jūlija Anglijas pilsētā Solsberi tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu "Novičok". Vēlāk netālajā Eimesberi saindējās divi briti, no kuriem viens zaudēja dzīvību. Lielbritānija pēc Skripaļu saindēšanas uzreiz notikušajā vainoja Krieviju un spēra neparastu soli, publicējot aizdomās turēto vīriešu attēlus un vārdus, ar kuriem viņi bija ieradušies valstī - Ruslans Boširovs un Aleksandrs Petrovs.

"Bellingcat" un "The Insider" veica izmeklēšanu, kurā atklāja, ka vīrieši ir GRU aģenti un viņu īstie vārdi ir Anatolijs Čepiga un Aleksandrs Miškins.

Putins šāda formāta preses konferences rīko 14.reizi. Tajās Putins atbild uz žurnālistu jautājumiem, taču, ņemot vērā, ka daudzi Krievijas mediji ir tiešā Kremļa kontrolē, īsteni neērti jautājumi tur tikpat kā neizskan.

"Pusotra stunda pagājusi, bet neviena jautājuma par iekšpolitiku no adekvātiem medijiem tā arī nav bijis," rezumē neatkarīgā izdevuma "Novaja Gazeta" žurnālists.

Pirmoreiz Putins šādu preses konferenci sarīkoja 2001.gadā, un tā ilga vienu stundu un 35 minūtes. Savukārt garākā bija 2008.gada preses konference - tās garums bija četras stundas un 40 minūtes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu