Kaimiņš atklāj, ka nav balsojis par Gobzemu kā iekšlietu ministra kandidātu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš politiskā spēka Saeimas frakcijas sēdē trešdien balsojis par Alda Blumberga (KPV LV) kandidatūras izvirzīšanu iekšlietu ministra amatam, pastāstīja pats politiķis.

Par Blumbergu esot balsojuši trīs deputāti, savukārt vismaz viens deputāts atturējies balsojumā attiecībā uz visiem kandidātiem, norādīja "KPV LV" līderis.

LETA vēstīja, ka frakcijas vairākums trešdien lēma par Alda Gobzema (KPV LV) virzīšanu kā politiskā spēka iekšlietu ministra amata kandidātu.

Kaimiņš par Blumbergu balsojis, jo šim kandidātam esot atbilstoša pieredze arī kā advokātam, strādājot ar drošības struktūrām.

Atšķirīgos balsojumus frakcijā Kaimiņš skaidroja ar to, ka deputātiem ir dažādi uzskati.

Pašlaik "KPV LV" vēl neesot saņēmusi partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa redzējumu par piedāvātajiem kandidātiem uz ministru amatiem.

Kā ziņots, "KPV LV" piedāvā Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajai valdībai trīs ministru amata kandidātus, iekšlietu ministra amatam virzot Gobzemu, ekonomikas ministra amatam - Didzi Šmitu, bet labklājības ministra amatam - Ievu Krapāni, trešdien pēc "KPV LV" frakcijas sēdes žurnālistiem paziņoja tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Gobzems aģentūrai LETA paziņoja, ka ministru amatu kandidātu deleģēšana vēl nenozīmējot "iešanu vai neiešanu" Kariņa valdībā, jo partijas frakcija trešdien šādu jautājumu neesot skatījusi, sekojoši attiecīgs lēmums neesot pieņemts.

Jau vēstīts, ka, ja Kariņam ar savu Ministru kabineta piedāvājumu neizdosies gūt Saeimas vairākuma atbalstu, tad Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amata kandidātu parlamentā vairs nemeklēs, izriet no Vējoņa šorīt paustā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Valsts prezidents pieļāva iespēju, ka jau šodien varētu tikties ar Kariņu un, iespējams, arī oficiāli nominēt viņu premjera amatam, ja tiks saņemti "signāli", ka Kariņa piedāvātais valdības koalīcijas modelis gūtu Saeimas vairākuma atbalstu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu