Bordāns: valdības izveidi torpedē Gobzema kandidatūra (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Pašlaik esam viena soļa attālumā no jaunās valdības, bet sarunas tiek "torpedētas", piedāvājot Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam, šādu viedokli žurnālistiem pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Bordāns pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem, kuri uzņēmušies iniciatīvu valdības veidošanā, sacīja, ka pašlaik var izveidot "iespējami labu valdību" - bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Līdz ar to Bordāns aicina "KPV LV" pārdomāt un izvirzīt citu iekšlietu ministra amata kandidātu.

JKP līderis skaidroja, ka joprojām ir bažas par iespēju Gobzemam saņemt pielaidi valsts noslēpumam. Pēc politiķa domām, šāda rīcība varot būt saistīta ar vēlmi "ievilkt valdībā ZZS".

Politiķim tomēr joprojām esot "liela cerība un paļāvība, ka tas varētu atrisināties". Vienlaikus Bordāns uzsvēra, ka neplāno piekāpties attiecībā uz sadarbību ar ZZS.

Kā ziņots, patlaban valdības veidošanas sarunas ved JV politiķis Krišjānis Kariņš, kurš piedāvājis valdībā strādāt pieciem politiskajiem spēkiem - JV, JKP, "KPV LV", apvienībai "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Kariņš noraidīja Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam, un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz rītdienai.

Valsts prezidents Kariņu pagaidām vēl nav oficiāli nominējis premjera amatam. Iepriekš Ministru kabineta veidošanu Vējonis secīgi uzticēja JKP līderim Jānim Bordānam un "KPV LV" politiķim Gobzemam, taču nevienam no viņiem valdību izveidot neizdevās, tāpēc prezidents šīs abas nominācijas atsauca.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu