Putins brīdina par kodolkara briesmām (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē pastiprinās kodolkara briesmu nenovērtēšanas tendence, ceturtdien ikgadējā preses konferencē paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Tādas notikumu attīstības briesmas pasaulē tiek notušētas, bet tajā pašā laikā, ja kaut kas tamlīdzīgs notiks, tas var novest pie visas civilizācijas, bet varbūt arī planētas bojāejas," paziņoja Putins.

Pēc viņa teiktā, pasaulē sāk izjukt starptautiskā bruņošanās ierobežošanas sistēma, it īpaši situācija saasinājusies pēc ASV izstāšanās no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT). Putins pavēstīja, ka Krievija savas drošības dēļ bija spiesta ķerties pie jaunu raķešu sistēmu izstrādes, jo ASV turpināja modernizēt savas pretraķešu aizsardzības sistēmas.

"Pēc tam lai nepīkst, ka mēs panākam kaut kādas priekšrocības. Mēs cenšamies panākt nevis priekšrocības, bet līdzsvaru," sacīja Putins.

INFT 1987.gadā Vašingtonā parakstīja toreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans un Padomju Savienības līderis Mihails Gorbačovs.

ASV uzskata, ka Krievija ir pārkāpusi šo līgumu, izstrādājot spārnoto raķeti 9M729, un ASV prezidents Donalds Tramps oktobrī paziņoja, ka Savienotās Valstis no līguma izstāsies.

Vašingtona šomēnes paziņoja, ka izstāsies no INFT 60 dienu laikā, ja Krievija nedemontēs raķetes, kuras ASV uzskata par līguma pārkāpumu.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu