Ieskaties – idejas dāvanu iesaiņošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Momenti.lv/Anita Austvika

Nu ir pienācis tas brīdis, kad lielākā daļa dāvanas ir iegādātas, un nu atliek tikai tās iesaiņot un svētku vakarā novietot zem eglītes. Lai gan dāvanu saiņošana nav raķešu zinātne un to iesaiņojumam nereti nav nepieciešamas īpašas prasmes vai izdoma, tomēr glīti iesaiņotas dāvanas ne tikai liks eglītei izskatīties satriecoši, bet arī personīgi iepriecinās dāvanas saņēmējus.

Pieturies pie vienota toņa

Lai radītu vienotu dāvanu izskatu, centies izvēlēties dāvanu papīrus, pieturoties pie diviem vai trīs krāsu toņiem. Iegādājies papīru šobrīd aktuālajos dārgakmeņu toņos – tumši zilā, zaļā vai rubīna krāsā. Nelielai dinamikai papildini dāvanas ar zelta lenti un spīdumiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sacred Thistle (@sacredthistle) on

Izmanto dāvanu saiņošanai dabas motīvus

Ja dāvanām izvēlies piezemētākus iesaiņojumus, proti, vienkrāsainu iepakojuma papīru, papildini to ar dabas veltēm un motīviem. Bēšajam papīram piestāvēs zaļa vai sarkana lente, kas papildināta ar čiekuriem, augu lapām, mākslīgām ogām vai ziediem.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kinga Haczek (@kinga.haczek) on

Izrotā lakoniskus dāvanu maisiņus

Neordināras formas dāvanām dāvanu maisiņi ir labākā opcija, turklāt šāds iesaiņojums prasa vismazāk laika un to dāvanas saņēmējs varēs izmantot atkārtoti. Tomēr dāvanu maisiņi ir visai bezpersonisks iesaiņojums. Gatavās veikala produkcijas vietā izvēlies vienkāršus papīra maisiņus, kurus pašrocīgi apzīmē, apraksti vai apzīmogo. Maisiņu aizsien ar krāsainu dāvanu lenti.

Ņem talkā vecas avīzes vai grāmatas

Dāvanu rotājumiem nav jābūt veikalā iegādātiem – tos var pagatavot no mājās atrodamiem materiāliem. Šim nolūkam lieliski noderēs vecas avīzes vai grāmatas. Izgriez no avīžu vai grāmatu lapām zvaigžņu vai ziedu formas un izveido papīra ziedus vai zvaigznes, ko uzlīmēt uz dāvanas. Avīžu vietā noderēs pāri palikušais aplikāciju papīrs vai atgriezumi no pagājušo gadu dāvanu papīriem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RE-kreationer (@rekreationer) on

Personalizē ar fotogrāfijām

Ja līdzekļi atļauj, izprintē fotogrāfijas ar dāvanas saņēmējiem un pieliec tās pie dāvanas. Šāda dāvana būs īpaši personiska un mīļa saņēmējam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jess Hall (@thesparklylifeofjess) on

Sliņķiem palīgā nāks dekoratīvā līmlente

Dāvanu lentes vietā droši vari izmantot arī dekoratīvo līmlenti, kas pildīs divējādas funkcijas – nostiprinās dāvanu papīru, kā arī izgreznos to. Ņem vērā, ka, izvēloties raibu līmlenti, dāvanu papīram ir jābūt pēc iespējas vienkāršākam vai pat vienkrāsainam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jip en Bella (@jipenbella) on

Izveido savu dizainu

Iesaiņo dāvanas vienkrāsainā un melnā vai tumši pelēkā papīrā un apzīmē ar baltu marķieri. Uz dāvanas uzzīmē kādu simbolu, kas saņēmējam saistīsies ar kādu notikumu, vai vienkārši uzraksti kādu vēstījumu vai novēlējumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antaraa By Manjiri (@antaraa_bymanjiri) on

Dāvanu papīrs ar zīmogiem

Kas gan būtu teicis, ka zīmogi nevar būt labs veids, kā izdekorēt dāvanu papīru? Ja nav izdevies atrast dāvanu papīru un dāvanas nākas saiņot pēdējā brīdī, ja mājās ir kādi zīmogi, ņem tos talkā un apzīmogo baltu papīra sloksni. Izveido no gareniskiem zīmogiem rūtis vai ar apļveida zīmogiem radi punktainu rakstu. Šāds dāvanu papīrs būs gan oriģināls, gan ar nelielu humora pieskaņu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zöld a baba (@zoldababa) on

Nesmādē caurumotājus

Stilīgu dāvanu iesaiņojumam nav nepieciešams īpašs dāvanu papīrs – pietiks arī, ja izmantosi divus dažādas krāsas aplikāciju papīrus un izveidosi punktainu dizainu ar caurumotāju. Vienam papīram izdur vairākus caurumus ar caurumotāju – tos var durt pamīšus vai radīt noteiktu rakstu. Otru papīru izmanto kā pamatu un iesaiņo tajā dāvanu, bet caurumaino liec pa virsu, lai radītu punktaina papīra efektu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inky Co. (@inkyco) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu