"KPV LV" nemaina izvirzītos ministru kandidātus (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" politiķi, tostarp Aldis Gobzems (pirmais no labās).
Partijas "KPV LV" politiķi, tostarp Aldis Gobzems (pirmais no labās). Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija "KPV LV" ir nolēmusi nemainīt savus izvirzītos ministru amata kandidātus un sagaida "Jaunās Vienotības" premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa skaidrojumu par Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūras noraidīšanu iekšlietu ministra amatam, pēc "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

"Līdz tam brīdim, kamēr Kariņa kunga attieksme pret Gobzema kungu nav skaidrota, mēs uzturam spēkā savu ministru nominācijas," sacīja Zakatistovs.

Kā izteicās Zakatistovs, "KPV LV" saprotot, ka izveidojusies saspīlēta situācija, bet līdz galam nesaprotot iemeslus. Viņš piebilda, ka Kariņš esot izteicis savu personīgo viedokli par Gobzema kandidatūru, to īsti nepamatojot.

Līdz ar to viena no situācijas interpretācijām varētu būt tāda, ka valdības veidošana ir nonākusi līdz "absurdai situācijai, kur cilvēku patikšana vai nepatikšana ietekmē lēmumu pieņemšanu", uzskata Zakatistovs. Kariņam būtu jāskaidro savs viedoklis, lai to varētu saprast gan "KPV LV", gan sabiedrība, piebilda politiķis.

Lēmums nemainīt izvirzītos ministru kandidātus neesot pieņemts vienprātīgi, atzina Zakatistovs. Viņš gan nekomentēja, cik tieši liels atbalsts tam bija frakcijā.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš žurnālistiem pavēstīja, ka ir balsojis pret frakcijas vairākuma atbalstīto priekšlikumu nemainīt izvirzītos ministru amata kandidātus. Politiķis šādi rīkojies, jo joprojām uzskata, ka "KPV LV" iekšlietu ministru amatam jāvirza deputāts Aldis Blumbergs (KPV LV). Šodien frakcijā noticis arī balsojums par Blumberga kandidatūras virzīšanu uz šo posteni, taču vairākums to neatbalstīja, norādīja politiķis.

Arī Kaimiņš neatklāja, kā frakcijā par šiem lēmumiem sadalījās balsis.

Politiķis norādīja, ka "KPV LV" joprojām nezina visus citu partiju ministra amata kandidātus, piemēram, nav zināms, vai uz finanšu ministra amatu tiks virzīta Jāņa Reira (JV) vai Arvila Ašeradena (JV) kandidatūra. Kaimiņam ir jautājumi par citu partiju atsevišķiem pretendentiem, kurus gan pagaidām politiķis atturas saukt vārdā.

Kā pauda politiķis, ja tiek izmantota pieeja "rediģēt ministru kandidātu uzvārdus", tad politiskais spēks ir gatavs tāpat vērtēt citu partiju pretendentus, proti, pēc šādas "zobu pret zobu, aci pret aci" pieejas.

Kā ziņots, Kariņš ir noraidījis Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam, un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz rītdienai, 21.decembrim.

Valdībai bez "KPV LV", ar četrām partijām, būtu vien 50 balsis. "50 balsis neatbilst stabilam centriski labējam vairākumam," norādīja politiķis. Viņš norādīja, ka līdz rītdienai turpinās sarunas ar iespējamiem partneriem, mēģinot rast iespēju izveidot stabilu vairākumu.

Gobzems uz to atbildēja, ka "KPV LV" nemainīšot viņa kandidatūru iekšlietu ministra amatam. Viņš norādīja, ka arī "KPV LV" var sniegt vērtējumu par vairākiem iespējamo ministra amatu kandidātu trūkumiem.

Gobzems norādīja, ka negatīvi vērtējama gan papildus ministra posteņa izveide, gan tas, ka divi potenciālie ministri ir vieni no svītrotākajiem kandidātiem savu sarakstu vēlēšanu apgabalos. Tāpat finanšu ministra amatam tiekot plānota persona, kas nezinot angļu valodu, norādīja politiķis.

Jau vēstīts, ka patlaban valdības veidošanas sarunas ved JV politiķis Kariņš, kurš piedāvājis valdībā strādāt pieciem politiskajiem spēkiem - JV, Jaunajai konservatīvajai partijai, "KPV LV", apvienībai "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu