J.T.Bē pārliecinoši uzvar Pasaules kausa posma sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē
Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē ceturtdien izcīnīja uzvaru Čehijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma desmit kilometru sprinta sacensībās, kamēr, nestartējot apslimušajam Andrejam Rastorgujevam, pārējie Latvijas sportisti samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Bē ceturtdien šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu, turklāt viņš vadībā atradās teju no sākuma līdz beigām. Norvēģis finišu sasniedza pēc 23 minūtēm un 9,9 sekundēm.

Savukārt otrais, atpalikdams par 21 sekundi, bija Krievijas biatlonists Aleksandrs Loginovs, kurš šaušanā arī tika galā ar visiem mērķiem. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās zviedrs Martins Ponsiluoma, kurš arī ugunslīnijā bija nekļūdīgs.

Ne pārāk veiksmīgi šī sezona iesākusies Francijas biatlona zvaigznei Martēnam Furkadam, kurš ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma tikai 43.vietu. Pieticīgais sezonas sākums Pasaules kausa kopvērtējumā liek viņam atrasties vien piektajā vietā.

Tikmēr Latvijas biatlonistiem ceturtdien klājās pieticīgi. Starp 105 biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām bija 93.vietā, Daumants Lūsa ar diviem nesašautiem mērķiem bija 98.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ar septiņām kļūdām bija pēdējais.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešām sacensībām līderis ar 308 punktiem ir Bē, kamēr otro pozīciju ar 232 punktiem ieņem Loginovs. Savukārt 223 punktus izcīnījis francūzis Antonēns Gigonnā, kurš šoreiz bija septītais.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos posmos iekrājis 39 punktus, kas viņam kopvērtējumā dod 42.pozīciju.

Šis Pasaules kausa posms piektdien turpināsies ar sprintu dāmām, sestdien būs iedzīšanas, bet svētdien - masu starta sacensības. Savukārt nākamais etaps norisināsies jau pēc Jaunā gada sagaidīšanas.

Šajā posmā Latvijas komandai jāiztiek bez līdera Rastorgujeva, kurš sezonas pirmajos divos etapos cīnījās ar saaukstēšanos, kas traucēja sasniegt maksimālos rezultātus. Pagājušajā nedēļā viņš nepabeidza Pasaules kausa posmu Hohiflcenē un devās mājup, lai veiktu padziļinātas veselības pārbaudes, un viņam tika konstatēta baktērija, kas ilgstoši traucēja izveseļoties līdz galam.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu