Strēlnieks spēlē rezultatīvi un sarūgtina jubilāru Pasečņiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 11 punktus, bet viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā ar rezultātu 98:77 (20:14, 32:19, 21:21, 25:23) bez lieliem sarežģījumiem apspēlēja Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife", kur spēlē Anžejs Pasečņiks.

Pasečņikam tieši ceturtdien aprit 23 gadi.

No latviešiem individuāli vislabāk ceturtdienas mačā klājās Strēlniekam, kurš 21 minūtē un 36 sekundēs guva 11 punktus. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no pieciem trejačiem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un 11 efektivitātes punkti.

Tikmēr Timmam atkal tika simbolisks spēles laiks, jo viņš laukumā pavadīja vien četras minūtes un 26 sekundes, kuru laikā pie punktiem netika, jo garām aizmeta vienu divpunktnieku un vienu tālmetienu. Latvijas basketbolistam arī viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Pie gūtiem punktiem netika arī jubilārs Pasečņiks, kurš nospēlētajās deviņās minūtēs un 15 sekundēs netrāpīja divus divpunktniekus. Vēl viņš šajā cīņā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu.

"Olympiakos" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Vasilis Spanulis.

Savukārt uzvaru ceturtdien guva Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar 77:70 (19:16, 23:23, 7:16, 28:15) pārspēja citu šīs valsts vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Šmits bija ārpus Barselonas komandas pieteikuma, bet rezultatīvākais šajā vienībā ar 16 punktiem bija Kevins Pangoss.

Pretiniekiem 19 punktus tikmēr sameta Mets Dženings.

Uzvaru ceturtdien guva arī turnīra kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas, kas viesos ar 89:65 (26:20, 14:20, 27:15, 22:10) droši apspēlēja Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās iepriekšējās kārtas vērtīgākais basketbolists Jans Veselijs.

Tikmēr citā ceturtdienas mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krievijas grands Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 102:84 (31:24, 25:30, 21:14, 25:16) pārspēja vienu no sīvākajām konkurentēm Stambulas "Anadolu Efes".

CSKA labā ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Vils Klaiberns, kamēr Nando de Kolo pievienoja 21 punktu. Savukārt "Anadolu Efes" komandu no neveiksmes neglāba Rodriga Bobuā 24 gūtie punkti.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 14 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce", kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko Madrides "Real". Trešā ar 11 uzvarām 14 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par divu panākumu tiesu atpaliek Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Sestajā vietā esošā Minhenes "Bayern" guvusi septiņas uzvaras 13 mačos, sešiniekam ar septiņām uzvarām 14 spēlēs seko Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kamēr sešas uzvaras guvušas Atēnu "Panathinaikos Opap", Kauņas "Žalgiris", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Barselonas "Lassa".

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kur spēlē Žanis Peiners, tikusi pie viena panākuma 13 cīņās, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu