ASV izvedīs pusi sava militārā kontingenta no Afganistānas (6)

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ir nolēmis izvest no Afganistānas ap 7000 amerikāņu karavīru, kas ir aptuveni puse no tur pašlaik stacionētajiem 14 000 ASV karavīru, ceturtdien ziņoja ASV mediji, atsaucoties uz ASV aizsardzības resora amatpersonu.

Prezidents pieņēmis šādu lēmumu otrdien – tajā pašā dienā, kad viņš paziņoja Pentagonam, ka ir nolēmis izvest visus ASV spēkus no Sīrijas.

Saskaņā ar laikraksta "Wall Street Journal" citētiem ziņu avotiem, ASV karavīri sāks atgriezties no Afganistānas "tuvākajās nedēļās". Tā būs pirmā fāze karaspēka izvešanā, kura varētu ilgt vairākus mēnešus.

Afganistānā esošie 14 000 ASV karavīru vai nu NATO misijas ietvaros atbalsta afgāņu spēkus, vai darbojas atsevišķās pretterorisma operācijās.

Lēmums izvest pusi militārā kontingenta no Afganistānas pieņemts laikā, kad ASV mēģina panākt miera vienošanās noslēgšanu ar Afganistānas islāmistu grupējumu "Taleban".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu