Dronu lidinātāja paralizētā Getvikas lidosta daļēji atsāk darbu (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Getvikas lidostā piektdien pēc 32 stundu pārtraukuma pacēlusies pirmā lidmašīna - reiss uz Lapzemi. Lidosta bija paralizēta kopš trešdienas, jo kāds cilvēks virs lidlauka lidina dronu. Šī iemesla dēļ atcelti vairāki simti reisu, no kā cietuši 120 000 cilvēku, vēsta raidorganizācija BBC. Ceturtdien uz lidostu tika nosūtīti snaiperi un helikopters, taču vainīgais pagaidām nav atrasts.

(Papildināta ziņa.)

Policija apsvēra iespēju dronu notriekt.

Getvikas lidosta tikmēr aicinājusi pasažierus pirms došanās uz lidostu pārbaudīt jaunāko informāciju par savu lidojumu. Lidostā piektdien bija paredzēts veikt "ierobežotu skatu lidojumu". Tomēr personāls apmācīts par rīcības plānu gadījumā, ja lidosta atkal būs slēgta.

Pasažieri sūdzas par "ledainu" aukstumu dienvidu terminālī, kamēr citi ienākošo reisu atcelšanas dēļ iestrēguši ārvalstīs.

Vairāki desmiti pasažieru raidorganizācijai BBC stāstīja, ka neskaidrības dēļ mainīt brīvdienu plānus vai radušies neplānoti izdevumi, rezervējot citus lidojumus un viesnīcas numurus.

Zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" paziņojusi, ka visi Getvikas reisi piektdien pārcelti uz Stanstedas lidostu.

Trešdienas vakarā virs Getvikas lidostas lidlauka lidinājās divi droni, pēc kā skrejceļi tika slēgti. Tos uz īsu brīdi atvēra ceturtdien ap plkst.3.00, taču pēc 45 minūtēm tur atkal tika novēroti droni. 

Lidostas pārstāvis Stjuarts Vingeits norādīja, ka droni tiek izmantoti ar mērķi paralizēt lidostu un izraisīt maksimāli lielus traucējumus noslogotajā pirmssvētku laikā, taču nekas neliecina, ka tam ir saistība ar terorismu.

Izmeklētāji uzskata, ka drons ir "pielāgots un attīstīts", lai apzināti radītu traucējumus lidostas darbībā. Lai gan drons redzēts vairākus desmitus reižu, policija to nav notvērusi.

"Katru reizi, kad nokļūstam tuvumā dronam, tas pazūd; kad nolemjam no jauna atvērt lidlauku, drons atkal parādās," norāda policijas pārstāvis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu