Patentu strīdu dēļ, iespējams, Vācijā vairs nedrīkstēs tirgot iPhone telefonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Vācijas tiesa ceturtdien lēmusi par labu ASV mikroshēmu ražotājam "Qualcomm" patentu strīdā ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu "Apple", kas varētu novest pie viedtelefonu "iPhone" pārdošanas aizlieguma Vācijā.

Šī pēdējā laikā jau ir otra nozīmīgā uzvara "Qualcomm" pēc tam, kad tiesa Ķīnā 10.decembrī atsevišķa patentu strīda dēļ valstī izdeva aizliegumu "iPhone" tirdzniecībai.

"Šis lēmums faktiski aizliedz Vācijas tirgū piedāvāt un izvietot, tostarp pārdot gala produktus. Šis lēmums ietekmē "iPhone 7 plus", "iPhone 7", "iPhone 8", "iPhone 8 plus" un "iPhone X" modeļus," norāda Minhenes reģionālā tiesa.

Ņemot vērā to, ka "Apple" šo sākotnējo tiesas lēmumu var apstrīdēt, tiesa pavēstīja, ka rīkojums aizliegt ietekmēto "iPhone" modeļu tirdzniecību varētu tikt noteikts nekavējoties, ja "Qualcomm" samaksātu drošības depozītu 668,4 miljonu eiro apmērā.

Tiesa skaidro, ka tik liela summa noteikta tāpēc, ka šāds varētu būt kompensācijas apjoms, kas varētu tikt piešķirts "Apple", ja "iPhone" ražotājs veiksmīgi apstrīdētu Minhenes reģionālās tiesas lēmumu augstākā tiesas instancē.

Starp abiem Kalifornijas tehnoloģiju uzņēmumiem jau ilgu laiku pastāv strīds par patentiem un autorhonorāriem, un tie vēršas viens pret otru tiesās un administratīvās iestādēs visā pasaulē.

Vācijas tiesā izskatītās lietas pamatā ir telefonos "iPhone" izmantotās mikroshēmas, kuras ražo viens no "Apple" piegādātājiem, abām pusēm nonākot domstarpībās par to, kā šīs mikroshēmas patiesībā darbojas. Starp šīs mikroshēmas funkcijām ir akumulatora enerģijas saglabāšana.

Minhenes tiesa norāda, ka tā atbalstījusi "Qualcomm" paskaidrojumu attiecībā uz mikroshēmu darbību, jo "Apple" nav sniedzis informāciju par to funkcijām, šādu lēmumu skaidrojot ar piegādātāja rūpniecisko noslēpumu aizsargāšanu.

"Apple" vēsta, ka tiesas lēmuma apelācijas izskatīšanas laikā uzņēmuma 15 mazumtirdzniecības veikalos Vācijā nebūs pieejami "iPhone 7" un "iPhone 8" modeļi, bet "iPhone XS", "iPhone XS Max" un "iPhone XR" būs pieejami visos veikalos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu