Krievija pārbauda "BBC World News", atbildot uz britu regulatora lēmumu par RT

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Reaģējot uz Lielbritānijas raidorganizāciju uzraudzības iestādes "Ofcom" lēmumu, ka Krievijas televīzijas kanāls RT pārkāpis raidīšanas noteikumus, Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" paziņojis par pārbaudes uzsākšanu attiecībā uz telekanālu "BBC World News" un raidorganizācijas resursiem internetā.

"Sakarā ar situāciju, kas saistīta ar britu regulatora "Ofcom" lēmumu par kanāla RT raidīšanas noteikumu pārkāpumu, "Roskomnadzor" sāk veikt kontroles pasākumus attiecībā uz kanālu "BBC World News", kas tiek izplatīts Krievijas teritorijā, kā arī attiecībā uz BBC resursiem internetā par izlaižamo materiālu atbilstību Krievijas likumdošanai," teikts "Roskomnadzor" paziņojumā.

Dienesta preses pārstāvis sacīja, ka pārbaude acīmredzot jau ir sākusies, taču sīkākus komentārus nesniedza.

"Ofcom" ceturtdien paziņoja, ka Krievijas televīzijas kanāls RT vairākos raidījumos pēc krievu bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas nav ievērojis objektivitātes noteikumus un varētu tikt sodīts.

Pret telekanālu var piemērot virkni sankciju, ieskaitot 250 000 mārciņu lielu naudas sodu vai licences atsaukšanu.

""Ofcom" secināja, ka ziņu kanāls RT ir pārkāpis raidīšanas noteikumus, nesaglabājot nepieciešamo objektivitāti septiņos ziņu un jaunumu raidījumos sešu nedēļu periodā," teikts organizācijas paziņojumā.

Pārkāpumi kopumā "ir nopietna nepakļaušanās mūsu pārraidīšanas noteikumiem", norāda "Ofcom".

Ziņu un jaunumu raidījumi tika demonstrēti laikā no 17.marta līdz 26.aprīlim pēc Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas ar militāras kategorijas nervus paralizējošu vielu.

"Mēs esam paziņojuši RT, ka apsveram noteikt obligātas sankcijas," paziņoja "Ofcom". "Raidorganizācijai tagad ir iespēja sniegt paskaidrojumus, pirms mēs virzīsimies tālāk."

Britu mediju regulators vairākkārt izteicis pretenzijas RT.

Tā 2014.gadā "Ofcom" draudēja telekanālam ar naudassodiem un licences atsaukšanu par Ukrainas notikumu neobjektīvu atspoguļojumu. 2015.gadā "Ofcom" apturēja RT programmu "Truthseeker" par raidīšanas principu pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu