Skaļākie modes kliedzieni: TOP 10 notikumi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Tuvojoties 2019. gadam, laiks atskatīties, kas svarīgs noticis modes pasaulē! 

Naomi un Keita kāpj uz modes skates mēles

Par godu Kima Džonsa (toreiz vēl kā modes nama  "Louis Vuitton" radošā direktora) pēdējai modes skatei, pasaules supermodeles Naomi Kempbela un Keita Mosa piebiedrojās modeļu komandai. Tā deviņdesmito gadu supermodeles izrādīja godu modes dizainera ieguldījumam zīmola attīstībā. 

Foto: SCANPIX

"Louis Vuitton" pirmo reizi ievēl melnādainu radošo direktoru

Vēl kāds notikums saistāms ar 2018. gada modes pasaulei svarīgiem notikumiem. "Louis Vuitton" par jauno radošo direktoru pirmo reizi ievēlējis melnādainu vīrieti - Virdžilu Ablohu. 

Foto: SIPA/Scanpix

Riana kā Romas pāvests

Barbarosiešu izcelsmes dziedātāja visus pārsteidza, uz sarkanā paklāja kāpjot tērpā, kas nepārprotami atgādina Romas pāvestu. Mode ir kliedzoša, Riana ir drosmīga!

Foto: Reuters/ScanPix

Meganas ietekme karaļnama modē

Kopš amerikāņu aktrise Megana Mārkla ieprecējās britu karaliskajā ģimenē, viņas izvēlētā garderobe tiek smalki un rūpīgi analizēta un kritizēta. Karaliskās ģimenes fani izpērk līdzīgus apģērbus interneta veikalos, paralēli gaidot jau nākamo modes ikonas iznācienu. Jāatzīst, ka Saseksas hercogiene nereti pārkāpj karaļnama etiķeti, atļaujoties, piemēram, ierasties bez zeķēm, pārāk caurspīdīgā kleitā ar atkailinātiem pleciem vai britu zīmolu vietā izvēloties amerikāņu modes namu darinājumus. 

Foto: SCANPIX

Uzvara dzīvnieku mīļiem un zaļajai kustībai!

Šogad no dabīgajām kažokādām savās kolekcijās atteikušies visvairāk modes namu. Sekojot "Gucci" piemēram 2017. gadā, šogad šādu soli spēruši  modes zīmoli  Versace, Diane von Furstenberg, Coach, Burberry un pats Chanel. 

Foto: AFP/SCANPIX

Ralph Lauren episkais modes šovs

"Ralph Lauren", atzīmējot savu piecdesmitgadi, šogad noorganizēja episku modes skati Centrālparkā Amerikā. Tika demonstrēti 100 kolekcijas tērpi. Modes skati apmeklēja pat politiķe Hilarija Klintone, TV sarunu šovu zvaigzne Opra Vinfrija un neskaitāmas Holivudas slavenības.

Foto: SIPA/Scanpix

Michael Kors pārņem Versace

ASV modes zīmols "Michael Kors" šogad paziņoja, ka panācis vienošanos, lai iegādātos Itālijas modes namu "Versace", par to samaksājot 1,83 miljardus eiro. "Mēs esam sajūsmināti pievienot "Versace" mūsu luksusa zīmolu saimei un esam apņēmušies investēt tā izaugsmē," norāda "Michael Kors" vadītājs Džons Aidols. Tikmēr "Versace" viceprezidente Donatella Versače skaidro, ka šis pārņemšanas darījums ir nozīmīgs "Versace" ilgtermiņa panākumiem. "Michael Kors" vēsta, ka plāno palielināt "Versace" veikalu skaitu pasaulē par 50% - līdz 300. "Versace" 2014.gadā 20% uzņēmuma akciju pārdeva ASV investīciju kompānijai "Blackstone", bet atlikusī daļa pieder Versačes ģimenei. Pērn "Michael Kors" par 1,4 miljardiem dolāru iegādājās britu luksusa apavu zīmolu "Jimmy Choo".

Foto: Reuters/ScanPix

Kaija Gerbera nosaukta par gada modeli

Kas to būtu domājis, ka modeļu gēni ir tik spēcīgi. 90 gadu supermodeles Sindijas Kraufordes meita Kaija Gerbere nosaukta par 2018. gada uzlecošo zvaigzni modeļu pasaulē. 

Foto: AFP/SCANPIX

Leģendas, ko pazaudējām 2018. gadā

Šokējoša ziņa šogad bija par negaidīto modes dizaineres Keitas Speidas nāvi Ņujorkā. Speida ieguva atpazīstamību ar savām dizaina drēbēm, kurpēm un juvelierizstrādājumiem. Kopā ar vīru viņa izveidoja veikalu ķēdi «Kate Spade Handbags». 

Paredzami, bet tāpat skumji, ka šogad no modes un šīs pasaules 91 gada vecumā šķīries slavenais franču modes dizainers Ibērs de Živenšī, kas ir visu Odrijas Hepbernas pazīstamo tērpu autors. 

Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkas modes nedēļa - uzvara!

2018. gada modes nedēļu sarakstā atzinību izpelnās tieši Ņujorkas modes nedēļa, kas notika septembrī. Skašu daudzveidība un fakts, ka modeļu vidū bija dažādu ādas krāsu un izmēru modeles, modi padarīja tuvāku tautai. Riana savā kolekcijā "Savage x Fenty" bija iesaistījusi īpaši rasu daudzveidību, kā arī grūtniecei tika goda statuss modeļu aprindās. 

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu