Rallijs Sarma 2019 notiks februāra otrajā nedēļas nogalē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rallijs Sarma 2017
Rallijs Sarma 2017 Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Tradicionālais un Baltijas reģionā populārais ziemas rallijs Sarma 2019. gadā saglabās atzinību ieguvušo vienas dienas rallija formātu, un sportistus, kā arī skatītājus Gulbenes novada ceļos pulcēs 2019. gada 9. februārī. Aizvadītajos mēnešos rallija Sarma organizators "Gulbenes AUTO – MOTO" ir sagatavojis ļoti interesantus ātrumposmus, ar kuriem priecēs gan rallija dalībniekus, gan rallija līdzjutējus. Arī 2019. gadā rallijs Sarma vienlaikus būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu, kā arī Latvijas vēsturisko automobiļu un Latvijas Rallijsprinta otrais un ziemas sezonu noslēdzošais posms.

Rallijā Sarma 2019 uzvarētāji tiks noskaidroti četros ātrumposmos, no kuriem katrs sportistiem būs jāveic divas reizes. Tādējādi rallija kopējā distance ātrumposmos nedaudz pārsniegs simts kilometrus, TVNET pavēstīja sacensību preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

Gatavojot trasi 2019. gada rallijam, organizators "Gulbenes AUTO – MOTO" ir ievērojami pārskatījis ātrumposmu izvēli un atteicies no vairākiem daudzus gadus regulāri izmantotiem ceļiem, piemēram no tradicionālajām Zaķukājām. Toties programmā ir iekļauti pēdējo gadu labākie "jaunie" ātrumposmi, kā arī kāds pilnīgi jauns ātrumposms. Viena no skatītājiem patīkamām ziņām ir tā, ka pēc ļoti daudzu gadu pārtraukuma rallija Sarma trasē atkal būs atrodams ievērojams tramplīns. Rallija plāns ir izveidots tā, ka pat slinkākie rallija skatītāji varēs redzēt četrus ātrumposmus, bet čaklākie - pat sešus no astoņiem.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Organizatori cer, ka 2019. gadā rallija dalībnieku skaits turpinās augt un ka pēc vairāku gadu pārtraukuma uz starta stāsies vairāk nekā astoņdesmit ekipāžas. Tajā pašā laikā rallija Sarma organizatori, kuri rallijā jau ir ieviesuši vairākus tehnoloģiskus jauninājumus gan skatītājiem, gan dalībniekiem, turpina izvērtēt dažādas jaunās tehnoloģijas un to piemērotību rallijam, lai šo klasisko ziemas ralliju kārtējo reizi padarītu par tehnoloģiski modernāko. Šajā jautājumā rallija Sarma organizatori ir atvērti arī sadarbībai ar dažādām tehnoloģiju un startup kompānijām, jo iepriekšējos gados ir pierādījies, ka tik dinamisks un cilvēku apmeklēts sporta pasākums ir lieliska platforma dažādu jaunu tehnoloģiju un risinājumu izmēģināšanai.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus, rallija atklāšana Gulbenes centrā norisināsies iepriekšējās dienas, 8. februāra vakarā, pulksten 19:00, bet pirmais no ātrumposmiem sāksies 10:00 no rīta 9. februārī. Paredzams, ka pēdējais no ātrumposmiem beigsies ap pulksten 18:30, kam sekos apbalvošanas ceremoniju pulksten 20:15 Gulbenes kultūras centrā.

Galerija: Rallijs Sarma 2017

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu