Brigmanis: ZZS joprojām kā labāko risinājumu redz sešu centriski labējo partiju valdību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Augusts Brigmanis
Augusts Brigmanis Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nav mainījusi savu viedokli par to, ka labākais risinājums ir sešu tā dēvēto centriski labējo partiju veidota valdība, sacīja ZZS valdes loceklis Augusts Brigmanis.

Politiķis norādīja, ka ZZS situācija pašlaik ir ļoti vienkārša, jo "Jaunās Vienotības" (JV) politiķis Krišjānis Kariņš iepriekš ir paziņojis, ka veido valdību bez ZZS, un politiskais spēks nav saņēmis citu informāciju. Līdz ar to, kā rīkoties tālāk, ir Kariņa ziņā, pauda Brigmanis, atgādinot, ka JV politiķis kā sadarbības partneri ir izvēlējies Jauno konservatīvo partiju, kura pret ZZS ir novilkusi "sarkanās līnijas".

ZZS valdes loceklis norādīja, ka ir jāievēro pietāte pret Ziemassvētku laiku, līdz ar to turpmākām valdības veidošanas sarunām būtu jānotiek pēc svētkiem. Politiskais spēks gan neredzētu jēgu piedalīties tādās sarunās, kuras prognozējami būtu "tukša runāšana", jo tās nekur nenovestu, pauda Brigmanis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien vēl nav nominējis nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu, dodot partijām laiku vēl mēģināt rast kopsaucējus.

Kā pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem norādīja Vējonis, iepriekšējās nedēļās viņš ticies ar politiskajiem spēkiem. Sarunu laikā partijas bija izteikušas gatavību mēģināt vienoties par vienu kandidātu, izskanot Kariņa vārdam.

"Līdz galam tas gan vēl nav izdevies," secināja Vējonis, norādot, ka tāpēc partijām būtu jāturpina savstarpējās sarunas, mēģinot rast kopsaucējus, tam izmantojot Ziemassvētku laiku. Vējonis akcentēja, ka ar partijām viņš plāno tikties pēc Ziemassvētkiem, tikšanās laikā apspriežot politisko spēku savstarpējās sarunās panākto progresu.

Kariņš sarunas par valdības veidošanu turpināšot kā JV vadītājs, nevis potenciālais premjera kandidāts. Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Kariņš žurnālistiem sacīja, ka pašlaik viņš ne no kā neatsakās un nekam nepiesakās, jo arī iepriekš nebija oficiāli nosaukts premjera amata kandidāts. Viņš kā JV vadītājs ar pārējiem politiskajiem spēkiem turpināšot meklēt risinājumus, lai izveidotu stabilu vairākumu.

"Es neko neizslēdzu šobrīd, bet dievs nedod, ja mans vārds būtu iemesls, kāpēc kāds negribētu vienoties," sacīja Kariņš, atbildot uz jautājumu, vai tiek uzturēta viņa kandidatūra premjera amatam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu