Māris Rīmenis sarakstījis grāmatu par žurnālista darbā piedzīvoto (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māris Rīmenis
Māris Rīmenis Foto: @MekijsNazis

Dienasgaismu apgādā "Jumava" ieraudzījusi Latvijas Televīzijas (LTV) sporta komentētāja Māra Rīmeņa sarakstītā grāmata "Veiksmei līdzās", kas tapusi kā aculiecinieka stāsts par vairākos gadu desmitos sporta pasaulē piedzīvoto.

Pats autors par grāmatu saka šādi: "Žurnālista darbs šķietami ir ļoti vienkāršs, īpaši televīzijā. Gluži kā aktierim - nedaudz parunā, pagrozies TV studijā, pastāsti to, ko visi jau zina… Darbs padarīts, vari atpūsties. No malas grūti aptvert to milzīgo koncentrēšanos ētera laikā, kā arī ieguldīto darbu pirms tam. Protams, žurnālistika ir ļoti interesanta profesija, īpaši jau sporta jomā, jo vienmēr ir kas jauns, vari būt bieži klāt lielākajās sacensībās, un tas jau ir gluži vai katra līdzjutēja sapnis. Komentētājs var izdzīvot līdzi daudzu sportistu likteņiem, būt vidutājs starp atlētu un vienkāršo līdzjutēju. Tā ir lieliska iespēja sajust dinamisko dzīves ritmu un laika ritējumu. Karjeras sākumā arī pats grāmatas autors bija jaunāks par tālaika varoņiem sporta arēnās, gadiem ritot, situācija jau ir pretēja. Sports ir jauno privilēģija, savukārt žurnālistikā nav tāda ierobežojuma, pieredze nāk ar gadiem."

"Grāmata domāta visiem maniem līdzcilvēkiem — gan tiem, kas bijuši ar mani kopā ikdienā, mājās un darbā, gan visiem sporta līdzjutējiem. Bez parastajiem līdzjutējiem mūsdienu sports nav iedomājams, tāpat kā tas nav iespējams bez galvenajiem aktieriem — pašiem sportistiem," tā Rīmenis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu