Pāvests Francisks garīdzniekiem-pedofiliem velta līdz šim skarbākos izteikumus (3)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks piektdien mudinājis garīdzniekus, kuri ir seksuāli izmantojuši bērnus, pašiem publiski atzīties, vēsta aģentūra "Reuters". Tas ir viņa līdz šim asākais komentārs saistībā ar plašajiem pedofilijas skandāliem katoļu baznīcā.

"Tiem, kuri dara pāri nepilngadīgajiem, es teiktu tā: mainieties un nododiet sevi cilvēku tiesāšanai, un gatavojoties dievišķajai tiesai," savā tradicionālajā Ziemassvētku uzrunā Vatikānā sacīja Francisks.

Nav skaidrs, vai Francisks mudināja garīdznieku rindās esošos pedofilus pieteikties policijā vai katoļu baznīcas institūcijās, vai arī abās.

Pēc diviem mēnešiem plānots samits par seksuālās izmantošanas skandāliem baznīcā. To apmeklēt aicināti augsti katoļu garīdznieki no 110 valstīm, kā arī desmitiem ekspertu un reliģisko ordeņu līderi.

Francisks iepriekšējās Ziemassvētku uzrunās nopēlis korupcijas un sliktas pārvaldības gadījumus Romas kūrijā. Šoreiz pāvests pievērsās pedofilijas skandāliem, kas skāruši katoļu baznīcu daudzās pasaules valstīs.

"Esot aci pret aci ar šīm riebeklībām, baznīca netaupīs pūliņus un darīs visu nepieciešamo, lai šo noziegumu izdarītāji saņemtu pēc nopelniem. Baznīca nekad neapklusinās un neizturēsies nenopietni ne pret vienu gadījumu," sacīja Francisks.

Kad pāvests iepriekš apgalvojis, ka baznīca necietīs šādus pārkāpumus, upuru grupas viņa izteikumus uztvērušas skeptiski. Upuru aizstāvji norāda, ka baznīca joprojām nav izveidojusi skaidrus noteikumus, kā saukt pie atbildības garīdzniekus, kuri nav pietiekami reaģējuši uz sūdzībām par pedofilijas gadījumiem viņu baznīcās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu