Pavļuts: Pašlaik valdības veidošanā ir izdevies tikt tālāk nekā iepriekšējos divos mēģinājumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
Apvienības "Attīstībai/Par" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik valdības veidošanas sarunās ir izdevies tikt "par kārtu" tālāk nekā iepriekšējos divos mēģinājumos, sacīja "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

AP pauž pilnu atbalstu "Jaunajai Vienotībai" (JV) kā valdības veidošanas procesa vadošajai partijai, norādīja politiķis. Viņš atzina, ka pilnībā piekrīt JV politiķa Krišjāņa Kariņa vērtējumam par situāciju.

Pavļuts vērsa uzmanību, ka kopš vēlēšanām politiķis nekad vēl nav bijis tik tuvu valdības izveidei kā pašlaik, kad izdevies "iecementēt" vismaz 50 balsu atbalstu, norādīja AP līdzpriekšsēdētājs. Tādējādi viņš atsaucās uz atbalstu valdībai no Jaunās konservatīvās partijas, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, AP un JV.

Politiķis akcentēja, ka jautājumā par to, ka nav pieņemama politiķa Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūra iekšlietu ministra amatam, nepieciešams virzīties uz priekšu, jo nevar visu politisko situāciju un sabiedrības intereses pakārtot viena cilvēka personiskajām ambīcijām un problēmām.

AP ir gatava atbalstīt gan Kariņa kandidatūru premjera amatam, gan apspriest arī kādu citu kandidātu no JV, ja JV par tādu vienosies, piebilda Pavļuts.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien vēl nenominēja nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu, dodot partijām papildu laiku mēģināt rast kopsaucējus.

Kā pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem norādīja Vējonis, iepriekšējās nedēļās viņš ticies ar politiskajiem spēkiem. Sarunu laikā partijas bija izteikušas gatavību mēģināt vienoties par vienu kandidātu, izskanot Kariņa vārdam.

"Līdz galam tas gan vēl nav izdevies," secināja Vējonis, norādot, ka tāpēc partijām būtu jāturpina savstarpējās sarunas, mēģinot rast kopsaucējus, tam izmantojot Ziemassvētku laiku. Vējonis akcentēja, ka ar partijām viņš plāno tikties pēc Ziemassvētkiem, tikšanās laikā apspriežot politisko spēku savstarpējās sarunās panākto progresu.

Kariņš sarunas par valdības veidošanu turpināšot kā JV vadītājs, nevis potenciālais premjera kandidāts. Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Kariņš žurnālistiem sacīja, ka pašlaik viņš ne no kā neatsakās un nekam nepiesakās, jo arī iepriekš nebija oficiāli nosaukts premjera amata kandidāts. Viņš kā JV vadītājs ar pārējiem politiskajiem spēkiem turpināšot meklēt risinājumus, lai izveidotu stabilu vairākumu.

"Es neko neizslēdzu šobrīd, bet dievs nedod, ja mans vārds būtu iemesls, kāpēc kāds negribētu vienoties," sacīja Kariņš, atbildot uz jautājumu, vai tiek uzturēta viņa kandidatūra premjera amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu